Obitelj i dom DOĐITE I VI

Kazalište Trešnja poklanja predstavu za pomoć djeci

  • Autor: tportal.hr
  • 1.2.2012 11:31:54
  • 1.2.2012 9:32:12

U Gradskom kazalištu Trešnja 9. veljače održat će se predstava 'Tijelo', a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je udruzi LERI

Udruga Leri i kazalište Trešnja udružili su snage za humanitarni projekt te će u tu svrhu 9. veljače biti upriličena predstava 'Tijelo' s početkom u 18 sati.

Udruga za ranu logopedsku i edukacijsko-rehabilitacijsku intervenciju LERI ima za cilj:

- ranu detekciju djece sa teškoćama u razvoju i teškoćama u učenju,
- provođenja ranih preventivnih programa i pružanja stručne rehabilitacijske pomoći djeci s teškoćama u razvoju ( s naglaskom na komunikacijske teškoće),
- unapređivanja kvalitete njihova života,
- senzibiliziranja javnosti za potrebe i probleme djece s invaliditetom, razvojnim poteškoćama i rizikom za nastanak teškoća kao i za probleme s kojima se tijekom njihovog odrastanja susreću njihove obitelji.

Udruga djeluje na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, i to na dva glavna punkta: u Sesvetama i u Vrbovcu. Trenutno udruga skrbi za 117 djece s teškoćama u razvoju te njihove obitelji.

Gradsko kazalište Trešnja kao najveće dječje kazalište u Hrvatskoj osjeća kao jednu od svojih najvažnijih uloga osviještenost za bilo koji oblik podrške djece sa teškoćama u razvoju i teškoćama u učenju.

Riječ je o spoju humanitarnog, znanstvenog i društvenog događanja kojim bi se podigla razina svijesti ljudi u Hrvatskoj što provođenja ranih preventivnih programa i pružanja stručne rehabilitacijske pomoći djeci s teškoćama u razvoju jest i koliko može utjecati na unapređivanje kvalitete njihova života.

Cilj ove akcije je promocija Udruge LERI, podizanje svijesti o navedenoj problematici i prevenciji te prikupljanje sredstava kojim bi se Udruzi omogućilo daljnje djelovanje.

Detalje o predstavi i cijenu ulaznice pogledajte na stranicama Kazališta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više