DVAPUT JE DVAPUT

Razvedeni muškarci spremniji od žena ponovno ući u brak

01.02.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Prolazak kroz težak razvod dovoljan je razlog da odustanete od braka za cijeli život. No nova studija pokazuje da će se muškarci vjerojatno lakše i brže oporaviti od stresnog i kompliciranog raspada braka nego žene

Razvedeni muškarci češće se žele ponovno vjenčati nego njihove bivše žene, otkrili su znanstvenici, objavivši da 47 posto muškaraca koji su prošli kroz razvod nestrpljivo čeka da se ponovno ožene, piše Daily Mail.


To je dvostruko više nego u slučaju žena, koje, čini se, nakon razvoda pušu i na hladno. Samo 20 posto rastavljenih žena reklo je da bi se još jednom udalo. Georgina Chase, odvjetnica za razvode iz londonske odvjetničke tvrtke Russell Jones & Walker, kaže da je rezultati tog istraživanja ne čude. 'Moje iskustvo govori da su žene puno opreznije kad je riječ o novom braku nakon razvoda. Muškarci, međutim, nakon razvoda žarko žele pronaći novu djevojku, a često nova djevojka želi sigurnost braka koji će forsirati.'

Studija provedena povodom DVD izdanja romantične komedije 'Crazy, Stupid, Love' na 2000 odraslih osoba sugerira i da se razvedeni muškarci više trude da bi ponovno pronašli ljubav. Čak 42 posto razvedenih muškaraca koji su u potrazi za novom ženom tvrdi da su spremni i platiti za profesionalnu pomoć, nešto poput lika Stevea Carrella koji pomaže Ryanu Goslingu u filmu.

Danas postoji više od 20 profesionalnih dating trenera u Velikoj Britaniji, no jedna od pet žena izjavila je da nikada ne bi razmatrala tako nešto.

Mini Lane, profesionalna dating trenerica kaže da su izlasci komplicirana igra, pogotovo za one koji počinju ispočetka i koji nisu izlazili godinama. Muškarci se, kaže, sve više okreću guruima koji im pomažu naučiti kako da se odjenu te da razviju govor tijela.