TEŠKA MISIJA

Kako svladati pospanost na poslu

01.02.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Došli ste na posao neispavani. Sada treba izdržati puno radno vrijeme i ne pokazati da biste najradije legli pod stol. I to je moguće uz nekoliko jednostavnih savjeta

Svakom se dogodi jedan od onih dana na poslu kada jedva drže oči otvorene i sve vas mami da glavu naslonite na radni stol. Besane noći mogu biti divne, ali dani na poslu koji slijede nakon njih prava su pokora. Pretjerate li s kavom, postat ćete nervozni. Ipak, postoje mali trikovi koje donosi Savvysugar.com – osam savjeta kako da izbjegnete pospanost na poslu.

Sve zapisujte
Vodite bilješke kako biste se natjerali da budete usredotočeni na zadatke. To je također odličan način kako da izbjegnete glupe greške uzrokovane pospanošću.

Umijte se hladnom vodom
Ništa nije toliko osvježavajuće kao hladna voda na vašem licu. Dobro se ispljuskajte svaki put kada odete u toalet.

Što češće kapajte oči
Koristite kapi za oči, to će pomoći i očima i vašem općem stanju. Prednost kapanja jest to što se ne morate micati s radnog mjesta.

Mentol pročišćuje glavu
Premda to može biti sasvim subjektivno, neki ljudi smatraju da u tim danima pomažu mentol bomboni. Njihov rezak, osvježavajući okus čisti dah, ali kao da i misli čini bistrijima.

Protegnite se i razgibajte
Umjesto da drijemate na stolu, koristite predahe da se malo prodrmate. Dobro se protegnite ili napravite nekoliko jednostavnih vježbi (recimo u toaletu), tako ćete potaknuti krvotok i kapci će vam se odjednom odlijepiti.

Zaobilazite slatkiše
Šećer razbuđuje – možda, ali na kratko. Nakon nekoliko slatkih zalogaja šećer u krvi bit će pozitivni šok za vaš mozak. No, kada taj efekt prođe, bit ćete pospaniji nego ikad. Zato je dobro kloniti se slastica i zamijeniti ih zdravijim namirnicama kao što su orašasti plodovi.

Dobro se nahranite
Dobar i uravnoteženi obrok dat će vam energije za cijeli dan. Pokušajte se ne prejesti jer tek će vas to učiniti pospanima.

Izložite se suncu
Pokušajte se domoći sunca, ako je ikako moguće. Kratka šetnja po suncu osjetno će vas osvježiti. Također, pomoći će da vaše tijelo postane svjesno da je dan i prebaci se u odgovarajući ritam.