SLATKA NAPAST

U Zagreb stiže prvi Festival čokolade

18.01.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Od 10. do 14. veljače u velikom šatoru na Trgu bana Jelačića svi čokoladoljupci moći će posjetiti prvi Festival čokolade u regiji na kojem će uživati u degustacijama, raznim atrakcijama, kulinarskom šouu i natjecanjima

Slatka napast, u punom sjaju po uzoru na druge svjetske metropole, uskoro stiže i kod nas. Zagreb ChocoFest okupit će vodeće hrvatske proizvođače čokolade, kao i male čokoladarnice, od 10. do 14. veljače u velikom šatoru na Trgu bana Josipa Jelačića.

Posjetitelji festivala moći će uživo vidjeti proces izrade čokolade te je, dakako, kušati i kupiti. Djeca će imati priliku uživati u slatkim radionicama, a stariji će tijekom kulinarskog šoua na posebno dizajniranom i opremljenom štandu moći naučiti tajne slatke ili slane recepture najboljih slastičara i kuhara na temu čokolade. Oni radoznali mogu poslušati predavanja nutricionista o utjecaju čokolade na zdravlje te sudjelovati u raznim radionicama, od kojih ističemo one izrade pralina i čokoladne kozmetike.


Posebno iznenađenje su i dragi gosti, proizvođači čokolade iz susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te, po prvi put u Hrvatskoj, proizvođači iz Rusije i Turske.

Neke od atrakcija Zagreb Chocofesta su i velika torta od 15 metara, čija prodaja ide u humanitarne svrhe, mladi umjetnici koji će modelirati skulpture u čokoladnim blokovima i kuhanje parova na Valentinovo.

Za dodatno zadovoljstvo čokoholičara tu je i Zagreb Chocofest Card čiji će vlasnici moći uživati u pogodnostima pri kupnji određenih proizvoda i usluga te tijekom konzumacije u restoranima. Za sam kraj posjetitelje očekuje 'uništavanje' čokoladnih skulptura, što će proteći u natjecateljskom duhu, za što su sponzori osigurali vrijedne nagrade.

Pokrovitelji festivala su gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.