Obitelj i dom SPOJ PRIVATNOG I POSLOVNOG

Je li dobro kada ljubavni par radi na istom poslu?

  • Autor: tportal.hr
  • 12.1.2012 11:38:06
  • 12.1.2012 9:58:54

Parovi koji rade sličan ili isti posao znatno teže održavaju ravnotežu između ljubavnog i poslovnog života, pokazuje najnovije istraživanje

Na prvi pogled možda djeluje romantično, ali biti na istom ili sličnom radnom mjestu s partnerom i nije toliko dobra ideja. Naime, najnovije istraživanje otkriva da parovi koji rade zajedno teško pronalaze ravnotežu između poslovnog i privatnog života, piše britanski Telegraph.

U istraživanju je sudjelovalo više od 600 ispitanika, a polovica njih radi na istome mjestu ili u istome sektoru sa svojom partnericom ili partnerom. Ispitanici su odgovarali na pitanja o broju radnih sati, intenzitetu povezanosti privatnog i poslovnog života te međusobnom utjecaju tih dviju životnih sfera.

Stručnjaci su otkrili da se s više problema bore parovi koji rade na istom ili sličnom radnom mjestu. Također, takvi ispitanici imali su i znatno veći broj radnih sati od ostalih.

'Kod partnera koji su u istom poslovnom sektoru dolazi do prelijevanja problema iz poslovnog života u privatni. To narušava životnu ravnotežu. Prednost zajedničkog rada ogleda se u boljem razumijevanju, što može umanjiti stres', istaknula je voditeljica istraživanja, profesorica Gail Kinman.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više