OPASNO ZA ZDRAVLJE

Evo što se događa kad vam je dosadno na poslu

12.01.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Oni kojima je dosadno na poslu češće piju alkohol, a vrijeme krate i čokoladom. Ukratko, dosadu kompenziraju nezdravim navikama

Jedan od četiri uredska djelatnika žali se da mu je na poslu kronično dosadno. U nedostatku zanimljivijih aktivnosti, kako

pokazuje istraživanje, okreće se kavi i čokoladi kako bi si uljepšao dan.

Istraživanje provedeno među sto uredskih djelatnika otkriva i da će nakon posla alkohol češće konzumirati oni koji su imali dosadan dan na poslu, piše Daily Mail. Uz sve to, četiri od pet ispitanika navode da dosada na radnome mjestu uzrokuje gubitak koncentracije, a polovica ih vjeruje da to vodi i do pogrešaka.

Oko polovica ispitanih kaže da ih upravo dosada na trenutnom radnom mjestu može natjerati da potraže drugi posao. 'Moje analize pokazuju da je najznačajniji uzrok dosade nezahtjevan posao. Poslodavci bi stoga trebali pronaći načine da posao bude zanimljiviji i dinamičniji', istaknuo je dr. Sandi Mann sa sveučilišta Central Lancashire.

Istraživanje je otkrilo i da su neke osobe sklonije dosađivanje, pa je kod njih problem nezanimljivog posla još izraženiji. Rješenje je, napominje dr. Mann, u unapređivanju vlastitih vještina i dinamičnijem radnom okružju.