JELI PRED KAMERAMA

Jen i Owen povećali prodaju pseće hrane u Europi

11.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Zvijezde filma 'Marley i ja' Jennifer Aniston i Owen Wilson u svrhu promocije filma gostovali su u jednoj njemačkoj TV emisiji gdje su pred kamerama za okladu jeli pseću hranu. Od toga su na kraju najveće koristi imali proizvođači pseće hrane kojima je prodaja u Europi naglo porasla

Glumci su gostovali u TV emisiji u kojoj se pred goste stavlja određeni izazov, a budući da su okladu izgubili, morali su za kaznu pojesti pseću hranu. No novo istraživanje pokazalo je da je prodaja pseće hrane u određenim dijelovima Europe porasla dijelom i zbog toga što neki, poput Švicaraca, zbog nedostatka novca počinju kupovati hranu za ljubimce i jesti je.

Martina Bosshard, glasnogovornica najvećeg švicarskog supermarketa Migros izjavila je da pseća hrana možda izgleda ružno i gadljivo, ali da nije nimalo opasna za ljude. Ono što je loše za pse, loše je i za ljude, a pseća hrana ionako se radi po standardima po kojima se priprema i ljudska hrana, pa se stoga bez opasnosti može konzumirati.

No nutricionisti upozoravaju da takva 'jeftinija' hrana možda dobro dođe u krizna vremena, ali ona sigurno nije napravljena od kvalitetnih komada mesa i nema hranjivu vrijednost kakvu ima 'normalna' hrana.