TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 30.12.-2.1.

30.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Za kraj akcije 'Tportal.hr daje sve od sebe' pripremili smo još jedan foto natječaj, a najboljima poklanjamo parfem Bulgari, knjige nakladničkih kuća VBZ i Mozaik knjiga, CD-e u izdanju Universal Musica, kuhalo za kavu Gorenje i Planet9 čitač!

Ono što morate napraviti je na mail tportal.nagradnjace@gmail.com poslati fotografiju Vašeg božićnog drvca, a fotke najljepše okićenog drvca ćemo nagraditi.

I ovoga puta skrećemo pozornost da prijave šaljete na novi mail, dakle, tportal.nagradnjace@gmail.com.

Everet je za zadnji dan akcije pripremio parfem Bvlgari AQVA

AQVA POUR HOMME je miris opojne svježine vode, preplavljen bogatstvom mora, miris naranči i elemenata zemlje. Njene prirodne note prizivaju neusporediv sjaj i zanimljivost novog Bvlgari mirisa za muškarca.
Muškarac koji ga upotrebljava, pomiren je u sebi i bez zadrške se prepušta prirodi u kojoj uživa poput djeteta. Kreće se urođenom lakoćom i sa užitkom se prepušta ritmu svakog trenutka. Tajanstven je poput prirode, poštuje njenu silinu i veličanstvenu ljepotu njenih elemenata, naročito morskih. Istovremeno je izvrstan poznavalac vlastite naravi, teži mudrosti, čistoći tijela i duha. Njegova istinska muževnost se odražava u jednostavnosti življenja. Njegova zrelost u djelovanju i humanost emocija opisuju ga kao intuitivnog muškarca sa iznimnom ljubavi prema životu.

Iz Mozaika knjiga nam dolaze dvije knjige 'Sarin ključ' i  jedna knjiga 'Crvena azaleja'.


Tatiana de Rosnay, 'Sarin ključ'
Pariz, srpanj 1942.: Saru, djevojčicu od deset godina koja nosi žutu zvijezdu na prsima, i njezine roditelje uhitila je francuska policija usred noći. U panici, Sara sakriva mlađeg brata u tajno sklonište obećajući mu da će se vratiti po njega čim bude mogla.
Pariz, 2002.: Julia Jarmond, američka novinarka udana za Francuza, dobila je zadatak da piše o 60.obljetnici masovnog uhićenja na biciklističkom zimskom stadionu Vél d'Hiv. Njezin život, neobičnim nizom događaja, povezat će se sa Sarinim životom i zauvijek se promjeniti.
'Sarin ključ' je priča o dvije obitelji koje povezuje strašna tajna, ali ujedno i evokacija nekih od najtamnijih stranica prošlosti Francuske za vrijeme Okupacije. Uznemirujuć roman koji progovara o krivnji i odgovornosti sjećanja. 'Sarin ključ' doživio je izvanredan međunarodni uspjeh, a preveden je u više od 20 zemalja. Roman je dobio nagradu Chronos 2008.godine.

Anchee Min, 'Crvena azaleja'
Istodobno iskreni i dirljivi, ovi memoari opisuju njezinu izdvojenost i protuzakonitu ljubav na pozornici kineskeKulturne revolucije. Od njezinog stasanja u Crvenoj gardi do novačenja u snažnu industriju propagandnih filmova gospođe Mao, 'Crvena azaleja' iskreno i vješto istražuje tajnu čulnost u represivnom društvu.
Rođena u Šangaju, u obitelji predanih maoista, Anchee Min je u sedamnaestoj godini prisilno poslana na rad na kolektivno poljoprivredno dobro te se našla u političkom ozračju obilježenom otuđenjem i neprijateljstvom, gdje su joj jedine bliske veze bile pogibeljne i vatrene.

VBZ vam poklanja knjigu 'Priča o Googleu', autora Davida A. Visea i Marka Malseeda.

Ovo je priča o jednom od najdojmljivijih internetskih uspjeha našega doba. Knjiga se temelji na minucioznom istraživanju tehnološkog i poslovnog aspekta Googlea te čitatelja uvodi u nastajanje i razvoj tvrtke čiji je i sam naziv odavno postao širom svijeta prepoznatljiv glagol. Dionice Googlea vrijede više od onih Disneyja i General Motorsa zajedno, osoblje se besplatno hrani u kuhinji koju je vodio kuhar Grateful Deada, dok zaposlenici romobilima i koturaljkama presijecaju živopisan kampus Googlea u Silicijskoj dolini.
'Priča o Googleu' detaljan je prikaz kompanije koju pokreće najnaprednija svjetska tehnologija, a koja je u nekoliko kratkih godina iz temelja izmijenila pristup informacijama o svemu, za svakoga, na svakom mjestu. Sergej Brin i Larry Page prekinuli su 1998. godine poslijediplomski studij na sveučilištu Stanford kako bi promijenili svijet tražilicom koja će besplatno organizirati svaki djelić svake informacije na mreži, i u tome su uspjeli.
Čitatelji će saznati štošta o izvanrednoj poslovnoj pronicljivosti i računalnom čarobnjaštvu koje je kompaniju dovelo na njezin zapanjujući put; o tajnoj mreži računala koja brzinom svjetlosti donosi rezultate pretraživanja; o netradicionalnom pristupu koji joj je omogućio osporavanje dominacije Microsofta i potresanje Wall Streeta. Ova je knjiga svojevrsna Biblija uspjeha mladih kreativaca i menadžera.

Universal Music je pripremio po tri CD-a Justina Biebera i Rihanne.

Justin Bieber, 'Under The Mistletoe'
Mladi Kanađanin Justin Bieber, koji je osvojio srca tinejdžerki diljem svijeta, objavljuje svoj prvi božićni album – 'Under the Mistletoe'. Album je mješavina dobro poznatih božićnih pop-klasika te nekolicine autorskih pjesama blagdanske tematike.
'Under the Mistletoe' donosi i niz gostovanja; Bieberu su društvo u studiju pravili Usher - u pjesmi 'The Christmas Song', Mariah Carey – s kojom je snimio duet njenog hita 'All I Want for Christmas is You' te Busta Rhymes i Boys II Men. Kao najavni singl odabrana je pjesma 'Mistletoe'.

Rihanna, 'Talk That Talk'
Američka r'n'b izvođačica – Rihanna, svega godinu dana nakon uspješnog albuma 'Loud' objavljuje novo studijsko izdanje – 'Talk That Talk'. Svoj šesti po redu studijski album, Grammyem nagrađena pjevačica najavila je singlom 'We Found Love', koju je napisao i producirao multitalentirani škotski DJ & producent Calvin Harris, a on se ujedno pojavljuje i kao gost u pjesmi. 'Talk That Talk' prati izuzetno uspješno izdanje 'Loud', iz 2010. godine, prodano u više od osam milijuna primjeraka sa čak tri #1 singla 'Only Girl (In the World)', 'What’s My Name', i 'S&M'.

HT će jednog čitatelja nagraditi Planet9 čitačem i poklon bonom od 50kn.

Nakon što je početkom srpnja korisnicima ponudio uslugu Planet9 koja omogućuje kupnju elektroničkih knjiga, T-Mobile je u svoju ponudu uveo i Planet9 čitač. S mjerama 152mmx123mmx10.7mm, Planet9 čitač je puno manji i tanji od bilo koje papirnate knjige – dok istovremeno može pohraniti preko 12.000 neilustriranih naslova. Povodom dolaska uređaja u ponudu, odlučio se i za originalan kreativni iskorak spojivši naprednu tehnologiju s vrhunskom domaćom modom. Naime, uz ovaj elegantni čitač svaki će korisnik kao poklon dobiti jedinstvenu, trendovsku torbicu s potpisom eminentnih hrvatskih dizajnera – Anamarije Asanović te Roberta Severa. A ovisno o svom modnom ukusu, moći će birati između nekoliko kreativnih dezena.
Čitač Planet9 je iznimno lagan uređaj i korisnicima omogućuje pristup njihovoj biblioteci u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu. Ima mogućnost spajanja na Internet putem 3G i WiFi povezivosti, a T-Mobile u sklopu Planet9 usluge neće naplaćivati podatkovni promet prilikom preuzimanja e-knjiga. Dodatno, T-Mobile je u njega ugradio i englesko - hrvatski rječnik. Zaslon je baziran je na naprednoj E Ink (elektronička tinta) tehnologiji koja omogućuje jasnu čitljivost pod bilo kojim kutom, čak i prilikom izloženosti direktnoj sunčevoj svjetlosti, a istodobno je ugodan za čitanje poput površine papirnatih knjiga. Riječ je o tehnologiji izrazito niske potrošnje energije te je jedno punjenje baterija ovog čitača dostatno za čitanje čak 8.500 stranica. Za razliku od ostalih čitača e-knjiga iz ultra lake kategorije, čitač Planet9 podržava i MP3 formate, što znači da korisnicima omogućuje uživanje i u njihovoj najdražoj glazbi.

Gorenje vam poklanja kuhalo za tursku kavu.

Kuhanje kave nikad nije bio lakše uz novo Gorenje kuhalo za tursku kavu! Sjećate se svih iskipljenih voda i uprljanih štednjaka? Gotovo je s tim s Gorenje kuhalom za kavu!

Dobitnici nagrada:

Nedjeljko Pisac iz Lećevice (parfem Bulgari Aqua i CD Rihanne)

Marica Grubić iz Pisarovine (Planet9 čitač i poklon bon od 50kn)

Mirta Vranko iz Zagreba (knjiga 'Sarin ključ' i CD Justina Biebera)

Marijana Slovic iz Repušnice (knjiga 'Sarin ključ' i CD Justina Biebera)

Marko Kosi iz Svetog Đurđa (knjiga 'Crvena azaleja' i CD Justina Biebera)

Ivan Pecoja iz Karlovca (knjiga 'Priča o Googleu' i CD Rihanne)

Matijević Manuel iz Zagreba (Gorenje kuhalo za kavu i CD Rihanne)

Pogledajte i galeriju nagrađenih fotografija.

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu.