ISKORIŠTEN SVAKI KUTAK

Zavirite u stan od 30 kvadrata koji ima 24 kombinacije

15.12.2011 u 07:35

Bionic
Reading

Arhitekt Gary Chang borio se s problemom manjka prostora pa je osmislio poseban stan u Hong Kongu koji se može pretvoriti u čak 24 stambene kombinacije

Neobična ideja arhitekta koji je za samog sebe osmislio čudesan stan te je u 30 metara kvadratnih smislio kako imati 24 kombinacije, nastala je iz potrebe za različitim sobama u malom prostoru.

U malom stanu živio je s roditeljima i sestrom pa je morao spavati u dnevnom boravku te je odlučio nešto promijeniti. Cijeli je stan prepun pomičnih zidova koji se miču po potrebi. I dalje je funkcionalan, a svaki kutak ima svoju namjenu.

Tako se pomicanjem zida otkriva ormar s policama, a pomicanjem polica otkriva se kupaonica. Gary je istaknuo da stan radi za njega i pruža mu sve što treba u tako malom prostoru. Sa svim rasklopivim namještajem i pomičnim zidovima, stan ima 24 kombinacije. Stan ima čak i svoje kino jer su rolete s unutarnje strane zapravo filmsko platno.

Budući da se većina zidove pomiče, a prostor je malen, Gary se dosjetio na strop staviti ogledalo kako bi se cijeli prostor doimao većim.

Stan u Hong Kongu