MANJE JE VIŠE

Kako efektno ukrasiti dom za blagdane

Bionic
Reading

Ukoliko još niste započeli s pripremanjem blagdanskih dekoracija, pravo je vrijeme da započnete! Među ovogodišnjim trendovima sigurno ćete pronaći rješenje, koje će se savršeno uklopiti u interijer vašeg doma. Pažljivo odabrane dekoracije ističu blagdansku atmosferu na profinjen i elegantan način. Ovisno o ukusu, odaberite jednobojne ili višebojne ukrase, koji moraju biti u skladu s ostalim elementima prostora u koji se postavljaju

Bijela boja je i dalje popularna u opremanju interijera, pa je tako jedna od vodećih u ovogodišnjim trendovima blagdanskog ukrašavanja. Bijeli ukrasi i bijele lampice su svečani i decentni, idealni za moderne minimalističke interijere, jer ne zahtijevaju glamurozne dekoracije, koje bi dominirale prostorom. Minimalistički dizajn prihvaća blagdanske dekoracije koje će se stopiti s postojećim uređenjem i skladno doprinositi svečanom ugođaju.

Osim bijele, možete se odlučiti i za druge jednobojne kombinacije. Crvene, plave, zelene, srebrne ili zlatne dekoracije mogu elegantno ukrašavati prostor u kombinaciji s lampicama iste boje. Odabirom jednobojnih dekoracija ne možete pogriješiti, važno je samo uskladiti boju s postojećim bojama u interijeru tj. težiti tome da se ugodno stope.

Za sve one koji vole kolorit, trendovi su predvidjeli nekoliko popularnih kombinacija. Jedna od njih je crveno-bijela, koja je osobito efektna pri dekoriranju blagdanskog stola. Crvena se efektno dopunjava sa srebrnom ili zlatnom, koje stvaraju glamuroznije blagdanske ugođaje u domu. Dok budete umotavali blagdanske poklone, koji će neko vrijeme ukrašavati prostor ispod jelke, ne zaboravite crveno–zlatnu kombinaciju, koja će poklon-paketiće učiniti još izazovnijima!

Boje 'tisuću i jedne noći' jedan su od ovogodišnjih trendova. Ovakav odabir dopušta kombinaciju različitih boja, ali ih preporučujemo odabrati za interijer koji je uglavnom jednobojan. Osim klasičnih kuglica i lampica, ovakav odabir uključuje dekoraciju jelke i prostora predmetima sačinjenim od mozaika, stakalaca, raznobojnog kamenja, komadića metala...

Za sve one koje vole drugačije načine dekoriranja, pomalo otkačene i sofisticirane, predlažemo izradu dekoracija od kartona, koje će oblikovati u željenim oblicima. U izradu ovakvih dekoracija se mogu uključiti svi članovi obitelji i tako na svoj način dati doprinos konačnom ugođaju doma.

Vrlo jednostavno i efektno dekoriranje, privremenog karaktera, bez ikakvog glamuroznog efekta, možete postići zidnim naljepnicama, koje će na simpatičan način dočarati božićnu jelku ili dekoraciju druge vrste. Poklone smjestite ispred ovakve dvodimenzionalne jelke i postići ćete interesantne božićne ugođaje.

Jedan od zanimljivih, netipičnih načina dekoriranja je ukrašavanje prostora biljkama. Zelenilo koje će ispuniti prostor, zeleni vjenčići, koji će obogatiti stropne površine i diskretna svjetla lampica, idealni su za one koji više uživaju u prirodi koju unose u prostor nego u šarenilu kuglica i ostalih prigodnih ukrasa.

Neizostavna biljka uz božićnu jelku je božićna zvijezda, koja svojom intenzivnom crvenom bojom unosi specifični ugođaj u prostor. Možete ih postaviti nekoliko u različite dijelove doma i sigurno nećete pogriješiti, jer ovaj prekrasan cvijet svojom prisutnošću pojačava blagdanski ugođaj.

Ako niste sljedbenik trendova, ukrasite dom prema vlastitom trendu i nahođenju, i to na način da se zaista osjećate ugodno u njemu. Slijedite pravilo 'manje je više' i tako stvorite atmosferu doma kakva i pripada blagdanskom vremenu.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.