Obitelj i dom SVAKAKO POGLEDAJTE!

Spremište za nuklearne projektile pretvoreno u dom

  • Autor: tportal.hr
  • 2.12.2011 13:33:27
  • 2.12.2011 7:29:37

Za one koji od svoga doma žele nešto više te ne žele živjeti u običnom stanu ili kući, na njujorškom tržištu nekretnina pojavilo se odlično rješenje. Doista poseban dom prodaje se po cijeni od 750 tisuća dolara, a nastao je rekonstrukcijom i preuređenjem starog spremišta za nuklearno oružje

Smješten na šumovitom zemljištu Adirondack State Parka, na površini većoj od 76 tisuća četvornih metara, ovaj nevjerojatni dom djelo je dvojce rođaka koji su odlučili preurediti napušteno spremište za nuklearno oružje prvotno izgrađeno 50-ih godina prošloga stoljeća. Na površini zemlje, iznad skloništa, nalazi se drvena kuća iz koje se dospijeva u sklonište.

Dvojac je proveo čak 20 godina preuređivanjem površine od 362 četvorna nekadašnjeg spremišta za nuklearno oružje u luksuzni životni prostor koji se sada prodaje po sasvim razumnoj cijeni od 750 tisuća dolara, odnosno 4,171 milijun kuna.

Gledajući cijeli posjed iz zraka ne nazire se ni najmanji trag da se ispod drvene kućice krije nekadašnje spremište, a još manje luksuzni prostor za život. Nakon ulaska u drvenu kućicu pritiskom na samo jednu tipku na tipkovnici otvara se prolaz prema stubištu koje vodi u unutrašnjost spremišta koje je podijeljeno na dvije etaže.

Ovaj doista poseban dom nudi potpunu privatnost i odvojenost od ostatka svijeta, a ovaj dom ima čak i vlastitu avionsku pistu namijenjenu privatnom zračnom zrakoplovu. U cijenu od 750 tisuća dolara ulazi čak i 19 hektara zemljišne površine na kojoj se nalazi mali privatni aerodrom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više