INTIMNI JEZIK

Neobični i slatki nadimci jačaju vezu među partnerima

06.04.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Možda vam parovi koji neprestano guguću jedno drugom idu na živce, no njihov slatki intimni jezik svakako dobro utječe na njihovu vezu

Naime, znanstvenici su dokazali da su romantični, sladunjavi nadimci koje parovi međusobno razmjenjuju put u zadovoljniju i sretniju vezu.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships otkriva da je učinak na vezu jači što su nadimci otkačeniji i neobičniji.

'Kvantiteta slatkih i smiješnih nadimaka koje jedno drugom nadjenete dnevno važnija je od kvalitete', kaže Jamie Turndorf terapeut za veze iz New Yorka.

Korištenje nadimaka 'injekcija' je pozitivne komunikacije i jednostavan način da održavate svoju vezu jakom.

'Bilo da se radi o tepanju ili o neobičnim izmišljenim riječima i nadimcima, možemo zaključiti da je par jako povezan te da ima svoj mali privatni svijet, mini kulturu', rekla je Carol Bruess voditeljica obiteljskih studija na sveučilištima St. Thomas i St. Paul u Minnesoti.

Na početku veze parovi obično jedni drugima daju slatka imena, poput Šećeru, Kolačiću i slično. Kako se veza razvija, raste i međusobno povjerenje te se i vokabular nadimaka širi. Oni vas mogu podsjećati i na neke važne uspomene i događaje iz života.

Svako novo iskustvo otvara vrata za nove nadimke. No važno je napomenuti da oba partnera moraju biti zadovoljna odabranim nadimcima. Vjerujemo da mnogi ne bi bili sretni da ih partner zove Smrdljivko, Ušljivko i slično.