MODERNO I PROSTRANO

Evo kako biblioteka može postati središte stana

28.11.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Za one koji obožavaju čitati te u svome domu žele imati cijelu kolekciju knjiga, Triptyque Studio u Brazilu osmislio je nevjerojatan stan u kojemu se biblioteka na maštovit način proteže kroz gotovo cijeli prostor

Originalno i maštovito uređen stan dizajnirao je Triptyque Studio za Housseina Jarouchea, vlasnika dizajnerskog butika Micasa u Sao Paulu. Najupečatljiviji detalj ovog stana koji se nalazi u Brazilu definitivno je velika biblioteka zakrivljenih linija koja se proteže kroz gotovo cijeli stan.

Dizajnerski projekt ovoga stana utjelovljuje ideju globalnog dizajna – cijeli stan je potpuni umjetnički projekt. Prilikom uređenja stana cilj je bio stvoriti veliki otvoreni prostor gdje su sve prostorije povezane na maštovit način. Tako se kroz cijeli prostor stana proteže velika bijela polica za knjige koja svojim zakrivljenim linijama stanu daje zanimljiv oblik.

Osim zanimljivog idejnog rješenja biblioteke, u stanu su uočljivi i drugi maštoviti detalji, poput velikog crveno-bijelog naslonjača, betonskih zidova, neobičnog crvenog kauča, tamne spavaće sobe čija monotonost je razbijena crvenim ormarićem i štosnom slikom na zidu, pa sve do motora u dnevnom boravku.