Obitelj i dom MALE KUĆNE TENZIJE

Zašto se ljubav pretvara u svađu

  • Autor: tportal.hr
  • 11.11.2011 10:17:22
  • 11.11.2011 9:21:05

Nedovoljno sna, previše posla, premalo novca… Stotinu mogućih razloga, ishod uvijek isti: svađa u kući. Istraživanje pokazuje zašto se svađamo

Razlozi mogu biti razni: od rastrošnosti do premale pomoći u kući. Ali posljednje istraživanje pokazuje da nema veze bez povišenih tenzija - prosječni par zapada u sukob ili prepirku četiri puta tjedno.

Više od pola 2.000 ispitanika zaključuje da je glavni uzrok stres – on stvara iskre i sukobe u situacijama u kojima ih normalno ne bi bilo. Previše rada također utječe na odnose roditelja i djece, što poslije smanjuje produktivnost na poslu i smanjuje seksualnu želju partnera.

Prosječni par zapada u dvije stresom uzrokovane svađe godišnje, a istraživanje provedeno u Britaniji koje prenosi Newslite pokazuje da su božićni praznici krizno vrijeme – pretjerano trošenje i nervoza priprema najljepši obiteljski blagdan često pretvaraju u noćnu moru. Evo najčešćih uzroka:

1. posao
2. financije i trošenje
3. nedovoljno spavanja
4. izgled
5. gužve u javnom prijevozu
6. prehrana i dijete
7. djeca
8. premala seksualna želja
9. situacija na poslu
10. nedovoljna pomoć u kući

Premda je sve ove raznolike uzroke teško svesti na zajednički nazivnik, nema sumnje da većinu uzrokuje i povezuje stres, kao stalna opasnost izbijanja svađe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više