Obitelj i dom NEMA RAZUMIJEVANJA

Samohrane majke neprihvaćene u društvu

  • Autor: A.B.
  • 3.4.2009 12:45:51
  • 3.4.2009 11:00:00

Broj žena koje rađaju djecu, a nisu u bračnim zajednicama od 2007. godine povećao se za 26 posto. Četiri od deset žena samohrane su majke, no za tu činjenicu društvo nema razumijevanja, pokazalo je jedno američko istraživanje

Istraživanje Centra za društvene i demografske trendove otkrilo je da 66 posto ljudi smatra da su neudate majke loše za društvo, šest posto ih smatra dobrima, a 25 posto ispitanika nema stav o tome.

Više od 50 posto ispitanika ima negativno mišljenje i o nevjenčanim parovima s djecom te o homoseksualnim parovima koji odgajaju djecu. Mišljenje javnosti je da su takvi obrasci ponašanja štetni za društvo, ali i za djecu koja odrastaju u takvom okruženju.

Istraživanje se provodilo telefonski, a intervjuirano je oko 2.000 ljudi.

Nitko ne može osporiti činjenicu da je odgoj u koji su uključena oba roditelja važan za razvoj djeteta, bez obzira bili oni u braku ili u nevjenčanoj zajednici.

Djeca koja odrastaju ne znajući tko im je otac mogu kasnije imati problema u svojim vezama. Nedostatak očinske figure utjecat će na ciljeve koje dijete u životu želi postići te na odabir prijatelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više