NOVI RECEPT

Što je ženama važno za kvalitetan život

02.11.2011 u 09:38

Bionic
Reading

Dobra karijera, obitelj, prijatelji i financijska sigurnost recept su za zadovoljnu ženu koja voli svoj život. To potvrđuju nova istraživanja koja pokazuju da su ove stavke glavne kako bi prosječna žena bila zadovoljna životom

Žene u dobi od 45 do 55 godina zadovoljne su svojim životom ako uspiju kombinirati socijalnu, emocionalnu i psihičku dobrobit, piše USA Today. Tako im primjerice novac nije na prvom mjestu, ali je bitan da bi mogle biti samostalne.

Prema američkom istraživanju, one žene koje su najzadovoljnije svojim životom smatraju da ih posao ispunjava i daje osjećaj da su postigle nešto za sebe i zajednicu. Većina 'sretnih žena' su bjelkinje i žive u Kaliforniji.

Osim što ne brinu da će izgubiti financijsku neovisnost ukoliko se rastanu od partnera te znaju da su djeca zbrinuta, žene u toj dobi imaju čvrste brakove jer po odlasku djece iz kuće pronalaze više vremena za romantiku

Stil života, koji podrazumijeva redovno vježbanje i zdravu prehranu, također utječe na ispunjen život, a poznato je da žene u Kaliforniji jako drže do toga. Stoga ne čudi što su uspjele pronaći recept koji im daje zadovoljstvo i sreću.