AMBIENTA

Evo što se sve može vidjeti na sajmu namještaja

20.10.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Za vas smo provjerili što se sve nudi na Ambienti, a odabrali smo i nekoliko zanimljivih komada namještaja koje vam detaljno predstavljamo

Ovoga vikenda na Zagrebačkom velesajmu održava se Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Na 38 tisuća četvornih metara svoje je proizvode predstavio 391 izlagač. Provjerili smo za vas što se sve nudi te smo odabrali nekoliko zanimljivih komada namještaja koje možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Pažnju mnogih na sajmu je privukla vitrina za dnevni boravak u nježnoj ružičastoj boji. Riječ je o namještaju tvrtke Spin Valis iz Požege, izrađenim od hrastovine. Kompletna garnitura sastoji se od vitrine, TV komode i zidne police, a cijena joj je oko 5000 kuna.

One koji žele živjeti u skladu s prirodom zasigurno će razveseliti ponuda ekološkoga namještaja tvrtke Lapibus. Taj je namještaj izrađen od cjelovitoga drva, a premazan je biljnim uljem. Cijene polica kreću se oko 3000 kuna, a kreveta oko 5000 kuna.

Iako su mnogi posjetitelji pokazali interes za neobično dizajnirane stolce, ipak ih nisu mogli kupiti jer je riječ o prototipovima. Stolce su kreirali studenti dizajna.

Na sajmu se može vidjeti velika ponuda garnitura za dnevni boravak. Među njima je i ona tvrtke Kvadra Design, a cijena joj je oko 19.000 kuna. Punjena je perjem, a izvedena je u koži, ali i drugim materijalima. Garnitura je modularna pa se može slagati prema željama kupaca.

Neobičan lavabo tvrtke Alto namještaj zasigurno je jedan od zanimljivijih artikala na sajmu. Napravljen je od drva i stakla, a dolazi u različitim bojama. Cijena mu je 12.800 kuna, a svidjet će se svima koji vole nekonvencionalan dizajn.

Na Ambienti se može pronaći i dječji namještaj. Neobično dizajnirane spavaće sobe za djecu nose potpis tvrtke Adas, a posebnu pozornost privlače netipični dječji krevetići. Budući da je riječ o novim proizvodima, cijene još uvijek nisu dostupne.

Bijela garnitura za dnevni boravak tvrtke Malagic privukla je pozornost mnogih, a posebnu su pažnju privlačile neobične lampe. Izložena garnitura napravljena je od kože, ali dolazi i u drugim materijalima, a cijena joj je oko 27.000 kuna.

One koji žele kupaonicu ispunjenu prirodnim furnirom, s pozlaćenim slavinama te ogledalom s neonskom rasvjetom zainteresirat će ponuda tvrtke Stigo. Sve nabrojano može se kupiti za 29.000 kuna.

Ako želite stolac za njihanje koji je jučer iskušala i premijerka Jadranka Kosor, onda svakako trebate posjetiti izložbeni prostor tvrtke Ariš. Stolac je izrađen od staroga hrasta, a cijena mu je 2600 kuna. Ako s njim želite i sobovo krzno, morat ćete nadodati još 1000 kuna. Pozornost mnogih privlačili su i stol i stolci koji su također izrađeni od starog hrasta lužnjaka.

Neobičnim kreacijama na Ambienti predstavila se i Zajednica za industrijski dizajn. Nama je za oko zapeo stolić Šišmiš dizajnera Antonija Šunjerge, čija je cijena 800 kuna, ali i polica Piazza dizajnerice Ade Kezić. Cijena joj je 4400 kuna.

Arhitektonski studio Atmosfera predstavlja vrlo inovativni Boomerang. Riječ je o elementu napravljenom od hrvatskog hrasta koji se može složiti na više načina, ovisno o nečijim željama. Pa tako Boomerang može biti stolić, stalak za novine, stolac, vješalica, ležaljka… Cijena tog multifunkcionalnog komada namještaja je 1500 kuna.

Vrlo ugodnu spavaću sobu na Ambienti je pokazala tvrtka Design M. Cijena spavaće sobe sastavljene od komode, kreveta, taburea i tapeciranog ogledala iznosi oko 10 tisuća kuna.

Vrlo impresivnu kuhinju predstavila je slovenska tvrtka Svea. Kuhinja je kombinacija drva i inoksa, a cijena joj je oko 60 tisuća kuna.

Pažnju mnogih na sajmu privlači i vrtna ležaljka za dvoje u orijentalnom stilu. Ima pokretni krov i namijenjena je svima onima koji znaju uživati. Ležaljka je proizvod tvrtke Rattan Sedia, a cijena joj je oko 8000 kuna.

Tvrtka Perfecta dreams na sajmu, među ostalim, izlaže krevete. Dolaze u različitim materijalima, a odlikuje ih dobra statika. Cijene im se kreću od 8000 do 20.000 kuna.

Mnogim posjetiteljima za oko zapinje i spavaća soba bež i ljubičaste boje, proizvod tvrtke Hespo. Riječ je o namještaju visokog sjaja koji će biti zanimljiv svim romantičarima u duši. Cijena sobe je oko 10.000 kuna.

Na sajmu svoje radove predstavljaju i učenici srednje Škole za primijenjene umjetnosti. Posebno je zanimljiv maturalni rad Ivane Jandri koji nosi naziv Roll. Riječ je o vrlo neobičnoj ležaljci koja nije mogla proći nezapaženo.

Roditeljima će svakako biti zanimljivi proizvodi tvrtke Paidi koja na sajmu nudi dječji program. Romantični krevetići mogu se slagati na različite načine i dolaze u različitim bojama. Cijena cijele dječje sobe iznosi oko 17.000 kuna, a samo krevetić košta 4000 kuna.