INICIJATIVA MLADIH

Započeo projekt 'SNIMI OVO!'

15.10.2011 u 19:39

Bionic
Reading

U prostorijama Europskog doma Zagreb službeno predstavljen neprofitni medijski projekt 'SNIMI OVO!' udruge Medijska tvornica čije se provođenje sufinancira sredstvima Svjetske banke te se provodi uz podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za obrazovanje i odgoj

SNIMI OVO! je inicijativa mladih za mlade, koja potiče kvalitetno provođenje vremena te osposobljava mlade u domovima za nezbrinutu djecu putem medijske radionice koja se sastoji od aktivnosti koje promiču participaciju, te daju priliku mladima da usvoje nova znanja i vještine koje će im olakšati proces socijalizacije u zajednicu.

Radionica će pružiti priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i stambenim zajednicama u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije TV spotova. Oformit će se četiri tima mladića i djevojaka koji će zajedno osmisliti temu vezanu uz njihovu specifičnu životnu situaciju, te će svaka grupa snimiti jedan TV spot koji će tvoriti jedinstvenu medijsku kampanju koja će promicati prava djece iz domova na nezbrinutu djecu na adekvatno školovanje te zapošljavanje.

Projekt uključuje reformu – mijenjanje stavova ciljane skupine i poticanje na resocijalizaciju, participaciju korisnika – mlade osobe sudjelovat će aktivno u izradi medijske kampanje, odnosno TV spotova, i osnaživanje korisnika – projektne aktivnosti pridonose jačanju sposobnosti, vještina i znanja mladih te im omogućavaju razvijanje osobnosti i olakšavaJU uključivanje u društvene odnose.