MOGLO JE BITI I GORE

Svaki deseti roditelj nezadovoljan imenom djeteta

08.10.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Bez obzira na količinu vremena i truda uloženog u odabir imena svom djetetu mnogi roditelji kasnije nisu zadovoljni s onim što su izabrali. Anketa izvršena na više od 1.000 roditelja pokazala je kako svaki deseti misli da je mogao naći zanimljivije ime

Anketa koju je stranica YourBabyDomainName naručila pokazala je kako svaki deseti roditelj žali što nije odabrao drugačije ime svom djetetu. Istraživanje je izvršeno na primjerku od preko 1000 roditelja od kojih osam posto njih misli da su trebali izabrati neko drugo ime.

Od osam posto roditelja nezadovoljnih izborom imena, 53 posto kaže da je to uglavnom zbog toga što su dali djetetu ime koje je tada bilo u trendu, a sada više nije. S druge strane, 32 posto njih nezadovoljno je zbog toga što je odabrano ime postalo vrlo često.

Oko 41 posto roditelja odabralo je ime svom djetetu netom prije rođenja, a šest posto kaže da im je trebalo oko tjedan dana razmišljanja da ga odaberu.

'Olakšanje je vidjeti da broj roditelja koji gaje žaljenje zbog izbora imena nije prevelik. No, svejedno, mislimo da je tužno da postoje roditelji koji smatraju da sad kad je ime njihova djeteta postalo uobičajeno, nema više nikakvo posebno značenje', rekao je glasnogovornik internetske stranice YourBabyDomainName.com