Obitelj i dom NE MOGU ZAJEDNO

Ženama odnos sa svekrvom stresniji od preseljenja

  • Autor: tportal.hr
  • 6.10.2011 13:34:53
  • 6.10.2011 12:56:57

Čini se da žene nikako ne mogu naći zajednički jezik sa svojim svekrvama. Smatraju da kritiziraju njihov način odgoja i općenito se previše miješaju u njihov život

Naime, čak jedna od četiri žene smatra da je njihova svekrva control freak, da se miješa u sve i da je pomalo zločesta. U istraživanju koje je na 2000 žena provela stranica Netmums žene su optužile svekrve da se svakodnevno nameću kao da one znaju sve najbolje. Trećina ispitanica otkrila je da su im nametnule osjećaj da nisu dovoljno dobre za njihovog sina.

Mnoge od njih zbog takvih odnosa prisiljene su se preseliti, a zbog stalne izloženosti stresu pucaju i brakovi.

Čak četvrtina žena, njih 24 posto, okarakterizirala je svoj odnos sa svekrvom kao grozan. Njih 16 posto smatra da je zločesta, 22 posto da je nepristojna, 25 posto da kontrolira, 35 posto da voli osuđivati i 32 posto da se previše miješa u njihov život.

Njihov odnos toliko je loš da ga 24 posto žena smatra stresnijim od preseljenja. A zanimljivo je da ga 14 posto smatra gorim od jutarnjih mučnina.

'Mame misle da ih svekrve kritiziraju, gledaju svisoka i da se miješaju. No danas više nego ikada svekrve mogu biti potpora mladim mamama, pomažu im oko obitelji i brinu se. Treba vremena za pronalazak zajedničkog jezika s majkom svog supruga, čak ako to znači ponekad pregristi jezik', kaže Siobhan Freegard, jedan od osnivača Netmumsa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više