DISKOVI NAD DUNAVOM

Zaigrajte ultimate frizbi u Iloku

30.09.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Flying disc klub Zagreb, uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Država, organizira ovaj vikend u Iloku međunarodni ultimate frizbi turnir Frisbee Beyond Borders: Diskovi nad Dunavom

Turnir će se održati u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada, na stadionu nogometnog kluba Fruškogorac u Iloku.

Ultimate frizbi je u Hrvatskoj još uvijek malo poznati sport koji laganim, ali sigurnim koracima osvaja sve veću publiku onih koji se žele baviti rekreativnim sportom, igrajući za dušu, bez grubosti. Igra pruža više dobrobiti, ali kao glavne se mogu izdvojiti: poštovanje protivnika i suigrača, samopoštovanje i nenasilno rješavanje konflikta.

Ključan element igre je Spirit Of The Game, koji uči sudionike ovog sporta da uz natjecateljsku atmosferu poštuju igru i igrače. Uobičajeno je da se na kraju turnira, uz proglašenje najboljeg tima- pobjednika natjecanja, proglasi tim koji je imao najbolji team spirit.
Turnir počinje u subotu 1. listopada 2011. u 8.30 na stadionu nogometnog kluba Fruškogorac u Iloku. Na turniru će se, uz hrvatske klubove, pojaviti timovi iz Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj turnir je dio projekta Frizbi beyond borders, nezavisnog projekta grupe građana, koji ima za cilj promicati mirenje, toleranciju, poštovanje, zabavu, igru i 'Spirit of the Game' (sportski duh igre), kroz popularizaciju igre koja sve to sadrži u sebi. U sklopu projekta održat će se i četiri besplatne radionice igre.