IDEJNO RJEŠENJE

Praktičan i maštovit dnevni boravak u potkrovlju

Bionic
Reading

Prostor dnevnog boravka u potkrovlju može se pravilnim rasporedom pojedinih funkcionalnih grupa urediti praktično i maštovito, a kompozicijom knjiga na policama stvorit ćete i najveći naglasak u prostoru

Poštovani,

Molim Vas za prijedlog uređenja dnevnog boravka s kuhinjom u potkrovlju kuće. U dnevnom boravku želimo imati stol za blagovanje, radni kutak (za PC, mjesta za registratore ), sjedeću garnituru, kutak za opuštanje uz knjige.

Volimo prirodne materijale, ne volimo nikakve uzorke. Imamo dosta knjiga, DVD-a koji trebaju naći mjesto u dnevnom boravku. Volimo praktična i neobična rješsenja, znamo sami izraditi namješstaj.

Molim Vas pomoć kako da namjestimo dnevni boravak i koje boje da koristimo.


Hvala, V.


Odgovor arhitektice:

Poštovana,

Pravilnim razmještajem pojedinih funkcinalnih grupa, moguće je u traženi prostor smjestiti sve što ste naveli. Budući da je prostor u potkrovlju, vaša će kuhinja biti nešto manjih dimenzija, tj. imat ćete manje gornjih elemenata, koje nadopunite smještajem dodatnog ormara u visini nadozida.

Konzumnom plohom odvojite kuhinju od blagovaonice, kako biste dobili dodatni radni prostor u kuhinji, a nasuprot blagovaonice smjestite radni stol. Dimnjak svojom dimenzijom stvara idealan prostor za smještaj većeg broja polica, koje će zadovoljiti dosta potreba, a ukoliko vam to nije dovoljno, ukomponirajte u radni stol još nekoliko polica i ladica, jer to svojom dimenzijom dozvoljava.

Dnevnu zonu riješite kutnom garniturom koja sadrži damski ležaj. Ovaj dio će poslužiti kao zona opuštanja uz knjige, koje su smještene na obližnjoj polici uz nadozid. Police povežite kompozicijski u cjelinu sa zidom pored, na kome je smješten i tv, kako bi dobili što više ploha za smještaj knjiga i cd-a. Budući da je na zidu već lamperija, police izradite u već postojećim materijalima, kako bi knjige bile što izražajnije i storile potpuni dojam biblioteke.

Maštovitim načinom slaganja knjiga u police možete taj dio prostora učiniti neobičnim. Na zid stavite dodatne police, ponovo u boji već postojeće lamperije, kako bi sadržaj polica ponovo bio u prvom planu – predlažemo knjige i nešto zelenila. Ukratko: budući da imate veliku količinu knjiga, stvorite njihovom kompozicijom najveći naglasak u prostoru.

Predlažemo upotrebu intenzivnije boje garniture i stolica, kako bi prostor dobio dinamiku, a zid u svijetloj boji (krem, bijela).

Odabir linije kuhinje, stolica i sjedeće garniture predlažemo u vrlo čistim linijama, kako velika količina lamperije i drveta ne bi stvorila previše rustikalan dojam, već da konačan ugođaj bude moderan, upotpunjen toplinom drveta.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr