Obitelj i dom ODREĐENI SMO DATUMOM ROĐENJA?

Piloti se rađaju u ožujku, a direktori u lipnju

  • Autor: tportal.hr
  • 5.9.2011 10:57:19
  • 5.9.2011 9:25:05

Ako ste oduvijek sanjali da vam dijete bude stomatolog, pokušajte planirati da ga rodite u prosincu, a ako mislite da bi trebalo biti političar, rodite ga u svibnju, pokazuje statistička analiza najčešćih zanimanja i mjeseca rođenja

Hoćete li postati nogometaš ili zidar, zapisano je u vašem mjesecu rođenja. Mjesec u kojoj je rođena osoba može biti indikacija njegove profesije, pokazuje analiza statističkih podataka posljednjeg popisa stanovništva u Velikoj Britaniji, u kojem su prikupljeni podaci o 19 različitih zanimanja, piše Daily Mail.

Prema statističkim podacima, među rođenima u siječnju ima najviše liječnika opće prakse i ovrhovoditelja. S druge strane, to je jako loš mjesec za radnike u metalurgiji. U veljači se rađa puno umjetnika, a ožujak je dobar za pilote i glazbenike, navodi studija britanskog statističkog zavoda. Rođeni u travnju i svibnju okupirali su širok raspon zanimanja, a ljetni mjeseci umanjuju šanse da vaše dijete postane visokoplaćeni nogometaš, liječnik ili stomatolog. Rođeni u rujnu bilježe najveći postotak među sportašima i fizičarima. Direktori velikih kompanija i agenti nekretninama rađaju se cijele godine, a djeca rođena u rujnu u nižim razredima škole pokazuju značajnu prednost pred djecom rođenom u kolovozu.

Znanstvenici vjeruju da se može naći veza između mjeseca rođenja i određenih zdravstvenih problema te da mjesec u kojem je dijete rođeno može utjecati na inteligenciju i duljinu životnog vijeka, piše Daily Mail.

Djeca rođena u proljeće imaju veći rizik obolijevanja od raznih bolesti koje znanstvenici povezuju s majčinim (ne)izlaganjem suncu za vrijeme trudnoće. Sunčeve zrake potiču proizvodnju vitamina D, a nedostatak tog vitamina može imati dugotrajne efekte.

'Ne dajem svoj glas astrologiji koja je besmislica, ali ljudi nisu imuni na sezonske promjene', izjavio je početkom godine Russell Foster, profesor neurologije na Oxfordu. 'Čini se apsurdnim to da mjesec rođenja može utjecati za životni vijek, visinu, uspjeh u školi ili indeks tjelesne mase u odrasloj dobi, da može odrediti sklonost prema nekim bolestima i jeste li jutarnji ili dnevni tip osobe. No sve te karakteristike u izvjesnoj su korelaciji s vremenom kad smo izašli iz maternice.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više