SKORA BUDUĆNOST

Pogledajte kako se kupuje u virtualnoj trgovini

31.08.2011 u 10:18

Bionic
Reading

Homeplus, drugi po veličini trgovački lanac u Južnoj Koreji najavio je otvaranje takozvane 'četvrte generacije trgovina', odnosno prve virtualne trgovine na stanici podzemne željeznice Seolleung u južnom dijelu grada Seula

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavnici trgovačkog lanca Homeplus rekli su kako trgovački lanci moraju brzo odgovarati na brze promjene potrošačkih navika i

ponašanja, a nova vrsta trgovine, Homeplus Smart Virtual Store koju planiraju uskoro hranu dostavljati korisnicima smartphonea u Koreji.

Potrošači će moći naručiti i dobiti isporuku od 35.000 proizvoda kao što su mlijeko, jaja, tjestenina, razni umaci, maramice pa čak i digitalne kamere jednostavnim skeniranjem bar koda proizvoda koji će se nalaziti na stanicama podzemne željeznice pomoću smartphonea, a proizvodi će biti isporučeni u vrijeme koje izaberu sami kupci.

'To znači da kupci uopće ne moraju biti u blizini virtualne trgovine. Tako, na primjer, ako želite još jednu bočicu vode koju upravo pijete, ne morate silaziti na stanici podzemne željeznice i skenirati kod, već pomoću smartphonea jednostavno skenirate bar kod na samoj ambalaži bočice, a sam proizvod će vam biti dostavljen u dom ili ured', kaže Lee Seung, predstavnik trgovačkog lanca Homeplus.

Korisnici smartphonea Android će moći koristiti usluge već od danas, a neće biti dostupne na iPhone App Storeu do rujna, jer Homeplus još čeka odobrenje od Applea.