NOVI DOM

Abramovič se počastio vilom od 758 milijuna kuna

29.08.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Ako ste jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i želite živjeti u Velikoj Britaniji, velike su šanse da ćete svoj novi dom odabrati u četvrti Kensington Palace Gardens u zapadnom Londonu. Ovom prestižnom dijelu Londona nije odolio ni ruski milijarder Roman Abramovič te je ondje kupio vilu vrijednu vrtoglavih 90 milijuna funti, odnosno 758 milijuna kuna

Ruski oligarh, koji posjeduje nogometni klub Chelsea, treći je član od deset najbogatijih pojedinaca koji su se odlučili nastaniti u najskupljoj i najekskluzivnijoj ulici Velike Britanije. Naime, Roman Abramovič kupio je luksuznu vilu u vrijednosti od 90 milijuna funti u londonskoj ulici Kensington Palace Gardens, a vjeruje se kako to velebno zdanje ima čak 15 spavaćih soba i prostrane vrtove. Ispod vile se gradi čak i veliko igralište na kojemu će se nalaziti teniski tereni, zdravstveni centar te privatni muzej namijenjen njegovim automobilima, među kojima je šest vintage Ferrarija.

Vjeruje se kako je u kupoprodaji ove vile sudjelovao veliki broj agenata za nekretnine, piše Daily Mail, a Abramovič, čija se imovina procjenjuje na više od deset milijardi funta, vilu je kupio kao svoj stalni dom.

Njegovi novi susjedi u Kensington Palace Gardensu su britanski najbogatiji čovjek, Lakshmi Mittal, čelični magnat čije bogatstvo se procjenjuje na 23,8 milijardi funti, Jon Hunt, koji je osnovao agenciju Foxtons, te naftni magnat podrijetlom iz Ukrajine Len Blavatnik, koji posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 4,7 milijardi funti. Prosječna cijena nekretnina kreće se od 19,5 milijuna funti, odnosno 164 milijuna kuna, a ulica Kensington Palace Gardens bila je i dom princeze Diane.