VELIKO SRCE MALOM SRCU

Humanitarni koncert u KD Lisinski za male srčane bolesnike

23.08.2011 u 11:11

Bionic
Reading

Velikim humanitarnim koncertom naziva 'Veliko srce malom srcu' koji će se održati u KD Vatroslav Lisinski 25. rujna prikupljat će se sredstva za nabavu potrebnih medicinskih uređaja te senzibilizirati javnost za male kardiološke bolesnike o kojima se ne zna dovoljno

'Veliko srce malom srcu' je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu.

Na velikom humanitarnom koncertu 'Veliko srce malom srcu' 25. rujna u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupit će brojne domaće glazbenih zvijezde, a malim bolesnicima se može pomoći svi kupnjom ulaznica, pozivom na humanitarni broj telefona 060 90 95 ili uplatom na žiroračun udruge 'Veliko srce malom srcu'

Svoje veliko srce za mala srca su pokazali i izvođači, tako da za male srčane borce 25. rujna u Lisinskom nastupaju: Big Band HRT-a, Zbor mladih Župe Svetog Josipa Izvor, Klinci s Ribnjaka, Mariachi Los Caballeros, klapa Kampanel, Neno Belan, Ivo Gamulin, Radojka Šverko, Zdenka Kovačiček, Krunoslav Kićo Slabinac, Ricardo Luque, Tedi Spalato, Martina Tomčić, Sandra Bagarić, Ivana Husar-Mlinac i Marija Husar-Rimac.

Osnovni ciljevi udruge su razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka, potpora njihovome pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.