VJEČNE RASPRAVE

Kako klima-uređaji uzrokuju svađe na radnom mjestu

18.08.2011 u 09:34

Bionic
Reading

Dok na radnome mjestu ponekad i najbezazleniji uzroci mogu uzrokovati neslaganja i razmirice, prema rezultatima istraživanja, posebno su kritični ljetni mjeseci iz neobičnog razloga. Naime, klima-uređaji namješteni na prenisku temperaturu potiču sukobe između kolega

Web stranica Switchforbusiness.com koja je provela istraživanje tvrdi da rezultati njihove studije pokazuju da niske temperaturu u uredima za vrijeme ljetnih mjeseci vrlo lako može uzrokovati bijes među radnicima i sukobe. Tako je čak četvrtine radnika priznalo da preniska temperatura u uredu uzrokovana klima uređajima izaziva rasprave o idealnoj temperaturi.

Kako je pokazalo istraživanje, devet od deset zaposlenika se žali da je u njihovim uredima prehladno, a neki čak tvrde da su u ledenim uredima manje produktivni. Gotovo polovica ispitanika (47 posto) vjeruje da klima-uređaji šire bolesti, a gotovo sedam od deset njih (68 posto) da bi klima-uređaje odmah mijenjali za otvoreni prozor i svjež zrak.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da je britanskim radnicima vrlo teško ugoditi. Tako je 61 posto od ukupno 1.200 ispitanika izjavilo da je rad u vrućem uredu puno teži i gori nego od rada u hladnom uredu.

James Constant, direktor Switchforbusiness.coma, kaže: 'Umjesto da hlade atmosferu, klima-uređaji služe kao povod za svađe u brojnim uredima.'