SIGURNO LJETOVANJE

Savjeti za bezbrižan godišnji odmor

01.08.2011 u 10:31

Bionic
Reading

U ljetnim mjesecima mnogi od nas odlaze na godišnje odmore, naši domovi postaju mete provalnika, a kako, barem malo, zaštititi svoj dom i što o tome kažu stručnjaci, pročitajte u novom specijalu portala pametnakuna.hr

Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin. One su moguće u bilo kojem trenutku, no ukoliko će vaš dom dulje vremena biti prazan, zbog odlaska na godišnji odmor ili putovanja, jasno je da je provalnicima 'posao' znatno olakšan. Da biste ga otežali i u potpunosti spriječili, nužno je pridržavati se određenih, vrlo jednostavnih pravila i savjeta, koje je Pametna kuna, u suradnji s policijom, za vas prikupila u specijalu 'Sigurno ljetovanje'.

 

Iako se pridržavanjem mjera opreza značajno smanjuje rizik provale, mogućnost za nastanak štete na imovini i dalje postoji. Saznajte koji su još rizici aktualni u ljetnoj sezoni i kako se možete osigurati od njih, no bitno je napomenuti da stan ili kuća nije jedino na što moramo paziti tijekom godišnjih odmora - ljeto je vrijeme kada se želite odmoriti i uživati, ali koje može donijeti i potencijalne opasnosti.

 

Svakodnevno kupujemo karticama u trgovinama ili podižemo novac na bankomatima, a to je upravo ono na što kradljivci i pljačkaši čekaju. U specijalu 'Sigurno ljetovanje' čekaju vas i savjeti kako zaštititi svoj novac i dokumente na plaži, u izlasku, prilikom razgledavanja grada, u javnom prijevozu itd.

 

I za kraj, jedna od možda najvažnijih stavki svakog odlaska na praznike jest putovanje koje se najvećim dijelom odvija na vrlo prometnim državnim cestama i autocestama. Kako u tim situacijama postoji mnogo različitih čimbenika koji utječu na nas, moramo na put krenuti što spremniji. Pročitajte što stručnjaci Hrvatskog autokluba kažu o tome kako se najbolje pripremiti za putovanja automobilom, koje su općenite smjernice za turiste i vozače koji kreću na put u ljetnim mjesecima, koje su najčešće greške koje vozači rade i kako ih izbjeći te koje su specifičnosti cesta raznih hrvatskih regija?

 

Osim toga, tu je i zabavni edukativni kviz čijim rješavanjem ćete otkriti koliko ste se ovo ljeto zaštitili od provala.

 

Cijeli specijal pročitajte OVDJE.