ZNAČENJE MANJE BITNO

Slavne osobe utječu na izbor imena djece

28.07.2011 u 07:17

Bionic
Reading

Jacob, Ethan i Michael bila su u 2010. najpopularnija muška imena u SAD-u, a Isabella, Sophia i Emma najčešća imena za djevojčice, no slavne osobe sve više utječu na to koja će imena roditelji dati svojoj djeci

Analiza 23 milijuna internetskih pretraživanja s imenima kao ključnom riječi pokazuje da zvijezde jako utječu na izbor imena.

'Prije pet godina najvažniji faktor bilo je značenje imena, a danas je to celebrity koji nosi određeno ime', rekla je Pam Satran, urednica stranice www.nameberry.com.

Pojasnila je da je broj pretraživanja pojedinog imena na internetu dobar pokazatelj kako će roditelji doista nazvati svoju djecu.

Ime Pippa, navodi Satran, postalo je popularno otkako je Pippa Middleton postala svjetski poznata kao djeveruša na vjenčanju svoje sestre Kate i britanskog princa Williama u travnju.

Čini se da i ostala neobična imena imaju veze a tzv. 'celebovima'. Tako je, primjerice, Elula postala zanimljiva roditeljima nakon što su tim imenom svoju kćerku nazvali glumica Isla Fischer i komičar Sasha Baron Cohen, ili ime Mila, prema glumici Mili Kunis. Još jedno popularno ime je Flynn, kako su svoga sina nazvali glumac Orlando Bloom i supruga, australski model Miranda Kerr.