Obitelj i dom PREVIŠE BRINEMO

Djeca nas ne čine sretnima

  • Autor: A.B.
  • 20.3.2009 11:03:34
  • 20.3.2009 10:00:00

Nema puno poveznica između sreće i roditeljstva. Naime, osobe koje nemaju djecu i roditelji pokazuju istu razinu zadovoljstva, pokazalo je najnovije istraživanje

Zanimljivu studiju provodio je znanstvenik i sociolog Nattavudh Powdthavee sa Sveučilišra York, koji nije otac.

Kaže da se većina roditelja sjeća nekih prekretnica u životu svog djeteta, poput prvog osmijeha, te vjeruju da te male nagrade mogu kompenzirati svu brigu i izazove roditeljstva, prenosi telegraph.co.uk. 

Ipak, svu sreću poništava svakodnevna briga za obitelj, rekao je doktor u posljednjem izdanju magazina The Psychologist.

'Zamišljajući kako je to biti roditelj, ljudi se uglavnom fokusiraju na lijepe strane, radije nego na teške. To je uglavnom zato što vjerujemo da značajni i lijepi događaji poput prvog osmijeha, diplome ili vjenčanja djeteta donose ogromno zadovoljstvo i sreću', rekao je Powdthavee.

'No to zadovoljstvo ne traje dugo. Roditelji većinu vremena provode brinući se za probleme u školi, u kuhanju i pranju veša i te su radnje mnogo učestalije. Ta mala, ali negativna iskustva utječu na dnevnu razinu sreće i životnog zadovoljstva', kaže doktor.

Unatoč istraživanju važno je napomenuti da i doktor Powdthavee sa svojom djevojkom razmišlja o proširenju obitelji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više