Obitelj i dom STUDIJA POTVRDILA

Kreativni ljudi nepopravljivo su puni sebe

  • Autor: tportal.hr
  • 22.7.2011 7:39:17
  • 22.7.2011 7:39:17

Možda znate neke iznimno kreativne ljude koji su sve samo ne skromni kad je u pitanju razmahivanje talentom. Glumci puni sebe, samodopadni slikari, umišljeni glazbenici, nedodirljivi pisci svuda su oko nas, potvrdila je nova studija

Istraživanje, objavljeno u američkom časopisu Osobnost i individualne razlike, pokazalo je da ima istine u steoretipovima da su nadareni kreativci puni sebe. Psiholozi su sastavili test osobnosti i kreativnosti i podijelili ga 1.300 studenata koji su trebali odgovarati o kreativnoj sposobnosti s područja umjetnosti, obrta, glume, kreativnog pisanja.

Promatrali su kako šest različitih osobina ličnosti utječe na kreativnost. Pokazalo se da otvorenost prema eksperimentiranju najviše utječe na kreativnost, ekstrovertiranost ima manji utjecaj, dok emocionalnost i savjesnost i nemaju nekog utjecaja. No, iskrenost i skromnost su se pokazali kao čimbenici koji negativno utječu na kreativnost!

Stoga, jasno je zašto su najveći kreativci na svijetu toliko arogantni - da su skromni, ne bi bili to što jesu! Teško je pomiriti veliku grandioznost i veliku poniznost!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više