KARIJERA I OBITELJ

Moderne žene moraju raditi i po 70 sati tjedno

21.07.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Posao, briga o djeci i neizbježni kućanski poslovi moderne žene danas ponekad dovedu do samog ruba, a novo istraživanje pokazalo je da majke rade i do 70 sati u tjednu

Žene su više od deset sati u jednom danu posvećene poslu, djeci i brizi o domaćinstvu, a zbog tolikih obaveza, čak trećina spava manje od šest sati. Stoga nije čudno da je u anketi oko 83 posto žena izjavilo da ima manje od sat vremena dnevno za sebe. Više od pola ispitanica reklo je da su nezadovoljne ovim brzim ritmom života te bi ima bilo puno lakše kada bi dnevno mogle imati barem sat vremena za sebe i za svoje potrebe.

Najviše od svega opterećuje ih pospremanje po kući koje im svaki dan oduzme najmanje sat i devet minuta. Usto, 63 minute dnevno uređuju djecu i 61 minutu troše na pranje i čišćenje rublja.

U anketi je sudjelovalo tri tisuće žena i svaka ima barem jedno dijete mlađe od 16 godina te posao na pola ili puno radno vrijeme.

'Kada imate maleno dijete, radite od jutra do mraka bez predaha, a taj posao nitko vam ne plaća, niti vam se zahvaljuje', rekla je Daniella Delaney, urednica jednog američkog magazina o roditeljstvu i trudnoći.