UKLJUČITE SE

Sajuka grupa pomaže mališanima u Gambiji

19.07.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Nedostatak infrastrukture, civilni ratovi, mnogobrojne bolesti i siromaštvo, tužno su lice Crnog kontinenta. Iako ponosno nosi naziv 'Obala osmijeha', Gambija se nažalost ne može pohvaliti drukčijom situacijom u odnosu na svoje susjede

Najmanja država Afrike, bez obzira na određeni stupanj turističke razvijenosti, predstavlja tužni primjer korupcije, nepotizma, siromaštva i nepravde.

Predsjednik Yahia Jammeh, čiji se lik u toj zemlji može vidjeti na svakom koraku u obliku plakata, grca u basnoslovnom bogatstvu dok trećina stanovništva preživljava sa šest kuna dnevno. Svoju diktaturu uspješno nastavlja ubijanjem, uhićenjima i prijetnjama smrću svim novinarima koji se usude iznositi činjenice i kritizirati ga. Nepravda nije zaobišla ni one najmlađe. Škole se plaćaju i mnoge obitelji zbog siromaštva nisu u mogućnosti pružiti svojoj djeci osnovno obrazovanje.

Upravo zbog ovih činjenica, nekolicina lokalnih ljudi odlučila je u mjestu Barra osnovati Sajuka community development group, udrugu kojoj je cilj educiranje i osposobljavanje djece i mladih za život kroz odgojno-obrazovni sustav. Osnovni princip Sajuka grupe je sklanjanje djece s ulice i promicanje njihovog napretka.

Imate li želje i mogućnosti financijski pomoći školovanju jednog dijeteta? Vremena i ljubavi za volontiranjem? Knjigu viška? Majicu koju više ne nosite? Učinite korak i pomognite djeci Gambije. Ona trebaju našu podršku. I imaju prava na život.

Ukoliko želite donirati sredstva za pomoć mališanima možete to učiniti na dva načina

Udruga za promicanje kulture, kulturnih programa i prijateljstava među zemljama Kairos,
Čerinina 15, 10 000 Zagreb, MB: 2329280, PBZ žiro račun: 2340009-1110312911
Kontakt osoba: Dvina Meler, e-mail: dvinam@hotmail.com

Standard Chartered Bank Gambia Limited, Ecowas Avenue, PO BOX 259, Banjul the Gambia
Ime računa: Sajuka Nursery and Day care Centre
Broj računa: 0150130956100
SWIFT CODE: SCBL GMGM