Obitelj i dom ZAVRŠENA I ŠESTA FOTOSOFIA

Fotosofia 6 obogatila 'pleme' s 15 novih fotosofa

  • Autor: tportal.hr
  • 17.5.2012 9:55:17
  • 18.7.2011 10:53:40

Izlozbom umjetničkih fotografija seminarista, završen je ovogodišnji besplatni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke.

Na 'Exhibition Dayu' Fotosofije 6 u Termama Tuhelj svaki od 15 polaznika se predstavio s po tri fotografije. Prilikom otvorenja izložbe dodijeljene su nagrade seminaristima koji su se pokazali najboljima u nekoliko natjecateljskih tema.

Fotokreativcem neobrađene fotografije proglašen je Denis Butorac iz Ilače, a Fotokreativcem obrađene zagrepčan Damir Donković. Pobjednica FOTOduela je Klavdija Žitnik iz Kranja, a publika je na samom otvorenju izložbe odabrala fotografije Beograđana Žarka Aleksića kao najbolju seriju na temu 'Umjetnička fotografija'.

Za najuspješniju realizaciju teme 'Snaga boje' Damir Donković je dobio mobilni telefon Sony Ericsson Xperia™ neo. Karlovčanka Lana Ćosić je za najbolju fotografiju na temu 'Bez obzira na sve' nagrađena laptopom Toshiba NB550D-109.

Nakon izložbe, Hoyka se sa seminaristima povukao u park iza dvorca Mihanović kako bi uz logorsku vatru obavio inicijaciju novih fotosofa - podijelio im majice 'Fotosof u akciji' i na licu im pepelom iscrtao plemenske oznake, znak da od sada pripadaju 'plemenu' fotosofa koje broji devedeset članova.

Publika će izložbu fotosofa šeste generacije moći vidjeti u Novom Vinodolskom u galeriji Turnac od 21. kolovoza do 2. rujna 2011., u listopadu se planira izložba u CroArtPhotoClubu u Zagrebu. Novi fotosofi će izlagati i na retrospektivnoj izložbi svih dosadašnjih generacija u galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu od 14. do 30. rujna 2011.
'Sad mogu početi s pripremama za Fotosofiju 7 koju planiram od 24.lipnja do 1. srpnja 2012. godine', sa zadovoljstvom nam je najavio Hoyka i dodao 'A do tada ćemo se vjerojatno družiti na 'Fotosofia Weekendima', trodnevnim izdanjima Fotosofije oko kojih već pregovaram sa zainteresiranim domaćinima.'


O 'Fotosofia Weekendima' i detaljima vezanima uz izložbe zainteresirani će biti obaviještavani na www.fotosofia.info.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više