E, TO JE OVISNOST

Što je ženama važnije od šopinga i seksa?

15.07.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Iako se mislilo da za računalima igrajući igrice najviše vremena provode muškarci, novi podaci tvrde da su ih žene gotovo pretekle

Studija kaže da oko 50 posto muškaraca priznaje da voli vrijeme provoditi na računalu, a žene ih slijede u stopu s jednim postotkom manje. Muškarci provode 22,3 posto slobodnog vremena igrajući igrice, a žene čak i više, 23,2 posto.

Anketa pokazuje da žene jednako kao i muškarci radije biraju online zabavu s igricama nego seks. Štoviše, svaki peti ispitanik priznao je da se zabavlja u krevetu, ali ne s partnerom već s računalom. Pravu ovisnost žena o online igricama potvrđuje podatak da bi se radije igrale nego otišle u šoping

No iako su jednako ovisni, različito biraju vrste igara. Žene favoriziraju igre koje treniraju mozak i imaju socijalne elemente, dok muškarci pucaju u svoje virtualne protivnike i pobjeđuju kao veliki generali s raznim taktikama u ratovima. Stručnjaci kažu da ovakva ovisnost oba spola o online igricama može uzrokovati probleme u vezi jer razdvaja partnere.

To zna ići tako daleko da je vrijeme provedeno na računalu u 15 posto slučajeva bio jedan od glavnih razloga za rastavu.

'To bi se moglo opisati kao da ste zajedno usamljeni', rekao je terapeut Douglas Weiss i dodao da su računalne igrice obično smetalo koje se priječi intimnosti.