Obitelj i dom AKCIJA ZA NAJMLAĐE

DM vrtićima daruje kreme za sunčanje

  • Autor: tportal.hr
  • 20.6.2011 14:48:46
  • 20.6.2011 13:47:33

DM i ove godine provodi humanitarno-edukativnu kampanju pod nazivom 'Zaštiti se... I neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!' u sklopu koje svim vrtićima u Hrvatskoj dm i NIVEASun daruju paket proizvoda za zaštitu od sunca

Kako bi posebno skrenuli pozornost na to koliko je važno i prilikom dnevnog boravka u vrtiću, tijekom izlazaka na sunce, djecu pravilno namazati sredstvima za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, zbog izrazito visokog UV zračena tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, DM i NIVEASun svim će vrtićima u Hrvatskoj pokloniti paket dječjih proizvoda za zaštitu od sunca, dovoljan za svu djecu vrtićke dobi. DM će svim vrtićima pokloniti i edukativne brošure koje sadrže vrijedne praktične savjete prof. dr. sc. Mirne Šitum, predsjednice Hrvatskog dermatovenerološkog društva i voditeljice referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, ispričane kroz simpatičnu priču o klokanu, a koju roditelji mogu pročitati djeci kod kuće.

'Edukativnim dijelom kampanje želimo prvenstveno utjecati na naše najmlađe, stvarajući svijest o važnosti zaštite od UV zračenja, već od najranije dobi. Stoga smo ove godine u sklopu kampanje pozvali i sve vrtiće na sudjelovanje u nagradnom natječaju, putem kojega želimo djeci, na zabavan način, još jednom poslati poruku o suncu, njegovom velikom značaju za život, ali i posljedicama koje predugo izlaganje suncu može donijeti', istaknula je Marinka Akrap, prokuristica DM-a.

Crtežima na temu 'Zaštiti se… I neka cijeli svijet još sja u suncu!' djeca mogu opisati svoj doživljaj sunca, njegove pozitivne i negativne utjecaje te kako se odgovarajuće zaštititi od njega, a tri vrtićke grupe s najboljim radovima osvojit će jednodnevni izlet po želji. Najljepše i najedukativnije radove, DM će najkasnije do 31. kolovoza objaviti u novoj edukativnoj slikovnici za djecu koju će sljedeće godine dobiti svi vrtići u Hrvatskoj.

U želji da potakne što veći broj građana na odgovorno ponašanje na suncu, DM je tijekom lipnja svojim kupcima ponudio proizvode za sunčanje po najpristupačnijim cijenama. Točnije, kupci za samo 15 bodova na kartici Svijeta prednosti ostvaruju popuste od 15 posto na cjelokupni asortiman proizvoda za sunčanje dok istovremeno DM za svaki iskorišteni kupon s popustom donira Sundance sredstvo za sunčanje vrtićima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više