HUMANITARCI NA DJELU

HRT skupio pola milijuna kuna za djecu i mlade

19.06.2011 u 08:20

Bionic
Reading

Na Hrvatskoj radioteleviziji u izravnom televizijskom prijenosu kao vrhunac humanitarnog tjedna u završnoj dvosatnoj emisiji 'Uz nas niste sami' sakupljeno je pola milijuna kuna za pet projekata koji nude pomoć mladima

Večer su uljepšali poznati izvođači poput Marka Tolje, Maje Vučić, Radojke Šverko, Maje Blagdan, Đanija Stipaničeva, Ivane Kindl, Ane Rucner, Ive Gamulina koji su nastupali uz pratnju Big Banda HRT-a. Pozivajući humanitarni broj gledatelji su imali priliku razgovarati s osobama iz javnog, kulturnog i političkog života poput premijerke Jadranke Kosor, Nade Zgrabljić Rotar, Ksenije Erker, Danijele Trbović, Marije Borić, Jasne Zlokić, Sandre Križanec, Brune Kovačevića, Milana Bandića, Radovana Fuchsa, Milanke Opačić, Maria Ančića, Sonje Šarunić, Slavena Letice, Josipa Friščića i mnogih drugih.

Posebnu pažnju izazvao je broš u obliku cvijeta maslačka koji su gledatelji mogli vidjeti na svim uzvanicima sinoć, ali i tijekom cijelog proteklog tjedna jer su ga nosili svi voditelji HRT-a. Posebno mu se razveselila premijerka Kosor, koja je jedan broš dobila na dar. Cvijet maslačka je vizualni zaštitni znak cjelokupnog humanitarnog projekta. Njime se želi istaknuti priroda ove akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnoštvo pojedinaca, ključnih za ostvarivanje zajedničkog cilja – pomaganja i pružanja nade u novi život.

Emisiju su vodili Sanja Mikleušević i Robert Zuber, Nevena Rendeli i Domagoj Novokmet, Mila Horvat i Mirko Fodor, te Uršula Tolj i Vjeran Mišurac. Tijekom večeri pozivima gledatelja prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna.

Proteklog tjedna Hrvatska radiotelevizija medijski je podržala akciju prikupljanja sredstava za pet projekata koji se mogu svesti pod zajednički nazivnik - pomozimo djeci i mladima.

Naime, četiri udruge (Rotary Club Zrinjevac, Ruka dobrote, Artus, Centar za nove Inicijative u suradnji s Crvenim križem) i Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu pokrenule su sljedeće projekte: Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu - Prikupljanje sredstava za stipendije socijalne kategorije namijenjene učenicima, Centar za nove inicijative i Crveni križ - Uređenje smještaja za djecu bez pratnje, Artus - Edukativni ljetni kampovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Ruka dobrote - Obnova odmarališta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Rotary Club Zagreb Zrinjevac - Edukacija štićenika Odgojnog zavoda Turopolje.