Obitelj i dom BEZBRIŽNO POD SUNCEM

Novi NIVEA Sun Pure & Sensitive dječji sprej i losion

  • Autor: tportal.hr
  • 27.6.2011 15:28:09
  • 17.6.2011 11:24:13

Djeca na otvorenom provode više vremena nego odrasli - do 80 posto ukupne izloženosti UV zrakama događa se tijekom djetinjstva, a djeca mlađa od šest godina posebno su ugrožena. Njihov površinski sloj kože je tanji, pigmentacija slabija, a obrambeni mehanizmi nisu u potpunosti razvijeni. Dječja koža brže zadobiva opekline, a UV zrake napadaju jezgru stanica i DNA te mogu uzrokovati genetske promjene

NIVEA Sun Pure & Sensitive linija za djecu sadrži dva inovativna proizvoda koja djeci omogućuju uživanje na suncu, čak i ako imaju osjetljivu kožu. Pure & Sensitive sprej i losion sa zaštitnim faktorom 50+ razvijeni su i testirani na kompatibilnost s kožom pod nadzorom pedijatara.

Inovativna formula s uravnoteženom UVA/UVB zaštitom i posebno visokim UVA filterima pruža pouzdanu zaštitu, a u potpunosti je bez mirisa, boja i konzervansa, čime se umanjuje rizik od alergijskih reakcija. Vodootpornost je pojačana u skladu s preporukama EU-a - čak i nakon 20 minuta kupanja, najmanje 50 posto zaštitnog faktora još uvijek djeluje.

Jednostavna pravila za sigurnu zaštitu

Pri odabiru zaštitnog faktora ključnu ulogu ima tip kože. Važno je uzeti u obzir i lokaciju na kojoj ste izloženi suncu. Proizvod treba nanositi od glave do pete. Jednostavno pravilo za korištenje odgovarajuće količine zaštite od sunca glasi: stavite debelu liniju losiona na vaš srednji prst, od vrha do zapešća i nanesite jedan do 1,5 puta te količine na trbuh, prsa, lice, ramena, leđa i noge djeteta starog tri do pet godina. Za djecu staru šest do 10 godina koristite dvostruku količinu. Za one koji koriste sprej, jedna 'šaka' losiona odgovara pet do 10 prskanja spreja.

Kako bi održali zaštitu, potrebno je često ponovno nanositi proizvod, pogotovo nakon kupanja i brisanja ručnikom. Uz korištenje pravog proizvoda za zaštitu važna je i prikladna odjeća, kao što su šešir i majica kratkih rukava.

Sudjelujte u nagradnoj igri 'LJETUJTE UZ NIVEA SUN I TUI GENERALTURIST!' i saznajte sve o proizvodima na www.nivea.hr/sun.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više