DUGI RADNI SATI

Češće se povjeravamo kolegama nego partnerima

15.06.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Novo istraživanje otkrilo je da većina zaposlenih osjeća kao da većinu svog života provodi na poslu te će prije potražiti rame za plakanje kod svojih kolega nego kod partnera

Istraživanje koje je provela tvrtka stinkyink.com otkrilo je da se čak 22 posto zaposlenih ljudi osjeća povezanije i bliže s ljudima

s kojima rade nego s vlastitim partnerom, a čak četvrtina ispitanika otkrila je da se, što se tiče svakodnevnih razgovora, bolje razumije sa suradnicima nego s partnerom.

U izvješću tvrtke stinkyink.com, koja je provela istraživanje nad tri tisuće Britanaca, nalazi se i da se više od petine zaposlenika nedavno povjerilo svojim kolegama s posla, a otkriveno je i da svakog tjedna suradnici jedni drugima otkrivaju u prosjeku pet tajni kojih njihovi partneri nisu ni svjesni.

60 posto ispitanika smatra da su za takve rezultate istraživanja odgovorni sati koje zaposlenici svakodnevno provode na poslu. Tijekom radnoga vremena zaposlenici uspostavljaju sve čvršće odnose. Polovica ispitanika priznaje da su ponekad toliko umorni nakon radnoga dana da jednostavno nemaju snage za razgovor s obitelji i partnerom.

Zbog sve više vremena provedenog na poslu 30 posto anketiranih smatra kolege s posla pravim prijateljima, a svaki deseti radnik svaki petak navečer provodi upravo s ljudima s kojima radi.