ZAOKUPITE IH

Igrajte se s djecom dok putujete i razvijte im memoriju

08.06.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Putovati s djecom pravi je izazov, ali i pravi napor mnogim roditeljima. Da si olakšate put, igrajte se s djecom igara brojanja ili uočavanja predmeta i razvijte im memoriju i sposobnost učenja

Naime, putovati s djecom posebno na dužu relaciju prava je pustolovina. Pogotovo ljeti kada se osim duljine putovanja treba boriti i s vrućinom. Roditelji stoga često, posežu za različitim elektroničkim pomagalima poput DVD-a i videoigara koja bi trebala zabaviti djecu u automobilu. No ako im želite razviti memoriju i pomoći u učenju uključite se u igru i učinite vrijeme u autu zanimljivim.

Istraživanje koje je provela internetska stranica jednog osiguranja, Confused.com, kaže kako takve igre pomažu razvoju djeteta, u učenju i rješavanju matematičkih zadataka.

'Popularne su igre poput 20 pitanja ili one u kojima djeca trebaju određene namirnice posložiti abecednim redom', kaže Gareth Kloet iz osiguravajuće kuće.

Mnoge igre fokusirane su i na to da djeca uočavaju predmete iz okoline, pa im roditelji tako mogu dati zadatak, da broje, recimo, žute automobile ili pak da gledaju znakove na cesti i pokušavaju pročitati što piše. Manja djeca neka samo broje automobile koje susrećete na cesti.

No kako je putovanje uvijek samo po sebi naporno, mnogim roditeljima najdraža je igra 'uspavani lavovi', u kojoj djeca moraju što dulje glumiti da spavaju i biti tiha.