Obitelj i dom ŽIVOT POD STRESOM

Posao kriv za konflikte i svađe

  • Autor: tportal.hr
  • 3.6.2011 9:50:56
  • 3.6.2011 8:57:09

Većina ljudi koja zbog obveza ne može uskladiti posao i obitelj, za to krivi posao. Čak 64 posto ispitanika, naime, odgovornim za konflikte drži radno mjesto

Istraživanje School of Science sa Sveučilišta Purdue u Indiani, otkrilo je da samo tri posto ispitanika za nemogućnost balansa između obiteljskih i poslovnih obveza krivi i obitelj i posao, a 22 posto samo teške obiteljske zadatke.

Pet posto ispitanika krivi neke druge faktore, a šest posto njih krivima drži same sebe i optužuju se za vlastiti neuspjeh.

Zanimljivo je, pak, da oni koji za neuspjeh krive neke druge vanjske faktore, a ne sebe doživljavaju više frustracija i bijesa, kaže profesorica Elizabeth M. Poposki.

Studija je provedena na 269 ispitanika koji u prosjeku rade 45 sati tjedno i većinom su visokoobrazovani. Prosjek godina ispitanika je 43, a dvije trećine imaju supružnike koje rade najmanje pola radnog vremena.

Studija je objavljena u časopisu Group & Organization Management, a vrijedna je jer proučavanje detalja pomaže shvatiti mehanizme i nastanak konflikta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više