Obitelj i dom EKO-KUĆA

Zavirite u dom Jessice Albe

  • Autor: G.R.
  • 29.11.2008 7:25:17
  • 21.11.2008 12:16:49

Lijepa je glumica nakon rođenja kćeri Honor odlučila preurediti svoj dom poštujući ekološke zahtjeve, pa je kod renoviranja koristila isključivo prirodne materijale i netoksične boje

U intevjuu za magazin InStyle prvi put je pričala o svom novouređenom domu u Los Angelesu, u kojem živi sa suprugom Cashom Warrenom i petomjesečnom kćerkicom. 'To je mjesto u kojem se ugodno mogu osjećati i djeca i životinje. Mogu skakati na kauče i hodati uokolo bosi. U mom je domu sve dozvoljeno', rekla je Jessica.

Mladi roditelji su kod preuređenja dviju kuća koristili netoksične boje i namještaj napravljen od recikliranih i prirodnih materijala. 'Voljela bih da moje dijete vidi čišću Zemlju', rekla je nedavno glumica.

'Naš je dom pun pozitivne energije, sve je otvoreno i zaigrano. I gdje god da pogledate, van ili unutra, možete vidjeti djelić prirode', objasnila je glumica, koja se za ekološko uređenje odlučila prvenstveno zbog kćerkice, ali i svoja tri psa.

Kod uređenja interijera pomogla joj je dekoraterka Kari Whitman s kojom je Jessica obilazila sajmišta i antikvarijate u potrazi za odgovarajućim komadima namještaja. 'Izrada je obično puno kvalitetnija kod starijih komada namještaja. Za kuću Jessice smo
Za ekološki osviješteno uređenje doma je, osim već korištenog namještaja, vrlo važno i koristiti drvene podove i tepihe od prirodnih materijala. Tepisi koji su napravljeni od neorganskih vlakana zadržavaju prašinu i bakterije. Zato se preporučuje korištenje tepiha i podnih prostirki od sisala, jute i pluta.

Jessica se, po preporuci dizajnerice, odlučila i za bazen punjen morskom vodom jer ona sadrži manje toksina, blaža je za kožu i ne uzrokuje crvenilo u očima ili zelenu kosu poput klorirane vode.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više