LJETNO OSVJEŽENJE

Stiže novi sladoled s okusom senfa!

30.05.2011 u 12:27

Bionic
Reading

Možete li se zamisliti da jedete sladoled s okusom senfa? Britanci to uskoro neće morati ni zamišljati jer će se upravo takav sladoled naći u njihovim trgovinama već idućeg mjeseca

Obični okusi sladoleda poput vanilije ili čokolade očito su već dosadili, pa se svakodnevno osmišljavaju novi okusi sladoleda, što posebno veseli avanturistička nepca. Najnoviji okus je onaj od senfa i gotovo nitko ne može zamisliti kako takvo što uopće može biti jestivo.


Britanci to više neće morati zamišljati jer će se sladoled od senfa u njihovim trgovinama naći već idućeg mjeseca. Neobični sladoled osmislio je chef Heston Blumenthal koji inače kuha za mnoge poznate osobe. Unatoč oporom okusu senfa, sladoled će sadržavati i šećer.

Vlasnici supermarketa kažu da će novi proizvod razveseliti sve veći broj kupaca koji uživaju u neobičnoj hrani i pomalo čudnim okusima. Riječ je o avanturističkim nepcima koja vole gotovo nejestive stvari.

Sladoled od senfa prvi je komercijalni sladoled neobičnoga okusa. Već prije su osmišljeni sladoledi s, primjerice, okusom slanine ili pršuta, no nijedan od njih ne može se naći u širokoj prodaji. Sladoled od senfa prvi je koji prelazi tu barijeru.