OSUDA JAVNOSTI

Kontroverzni par zatajit će spol vlastitom djetetu

28.05.2011 u 10:14

Bionic
Reading

Kathy Witterick i David Stoker pretrpjeli su kritike sa svih strana nakon što su lokalne novine Toronto Star objavile njihov profil u kojem namjeravaju zatajiti spol vlastitom četveromjesečnom djetetu kojem su dali ime Storm

Roditelji pak brane svoju odluku da djetetu ne kažu spol kako bi ono samo jednog dana otkrilo je li dječak ili djevojčica.

U e-mailu koji je napisala Kathy Witterick stoji kako ona i njezin partner smatraju da je potreba cijelog svijeta da zna što njihovo dijete ima među nogama nezdrava, nesigurna i voajeristička.

Uz Storm, Kathy i David imaju još dva sina, petogodišnjeg Jazza i dvogodišnjeg Kia, zbog čijeg su nekonvencionalnog odgajanja također pobrali kritike javnosti.

Naime, dječake odgajaju tako da im dopuštaju da sami odaberu koju će odjeću nositi te kakvu će frizuru imati. Jazz nosi odjeću za djevojčice i ima dugačke pletenice. Za svoje sinove David kaže kako ljudi misle da su djevojčice.

Toronto Star prenosi kako ni djed ni baka ne znaju kojeg je Storm spola te da im je već dosadilo objašnjavati susjedima i prijateljima odluke o odgoju svoje djece, no da im ipak pružaju svu potporu.

U mailu Agenciji Associated Press u kojem objašnjava svoju odluku, Kathy koja ne radi već odgaja djecu, kaže kako četveromjesečno dijete tek upoznaje samo sebe i kako mu/joj ne želi nametati spol te ga/je tako unaprijed određivati.