Obitelj i dom OSJEĆAJ KRIVNJE

Zaposleni roditelji na dječje darove godišnje potroše 17 tisuća kuna

Da bi se iskupili, roditelji s osjećajem krivnje potrošit će više novca da bi se njihova djeca osjećala voljenima

Djetetu je teško odbiti novu igračku i bilo kakvu drugu želju, a to je osobito izraženo kada roditelj nema mnogo vremena za njega. Na to upućuje i nova studija, prema kojoj zaposleni roditelji u godini potroše i do 2000 funti (oko 17.000 kuna) na dječje igračke da bi nadomjestili to što ne provode dovoljno vremena s djecom, prenosi portal Yahoo.com.

Prema studiji koju je provela tvrtka Green’s, prosječan zaposleni roditelj provede s djecom dva sata na dan. Potrošnji su skloniji očevi, koji na darove, slatkiše i izlete s djecom potroše oko 1500 kuna više od majki. Među najvećim su potrošačima pak roditelji mlađi od 35 godina, koji u godini potroše oko 8000 kuna na slatkiše, časopise i igračke, dok roditelji u dobi od 35 do 44 godine potroše manje od 4000 kuna na djecu.

'Mnogi roditelji danas su pod pritiskom i teško usklađuju posao s roditeljskim obavezama, a često je najlakši put odreći se 'kvalitetna vremena' koje bi trebali provesti s djecom. Da bi se iskupili, roditelji s osjećajem krivnje potrošit će više novca da bi se njihova djeca osjećala voljenima', smatra dječja psihologinja Donna Dawson.

Ipak, mala djeca više cijene vrijeme provedeno s roditeljima nego darove.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više