SINDROM PIPPA

Zašto su mlađe sestre razuzdanije i opuštenije?

16.05.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Serena Williams ima fiksaciju pobijediti stariju sestru Venus, Dannii Minouge želi biti popularna poput sestre Kylie. A tu je i Pippa, za koju su sada vjerojatno već svi čuli. Što je to u mlađim sestrama? Zašto su razuzdanije, opuštenije, više seksi

Ovo je trebao biti mjesec kada je Kate Middleton zasjela na mjesto ikone stila kao nova princeza i supruga princa Williama, no svjetla reflektora kao da su se okrenula prema njezinoj mlađoj sestri Pippi.

Na naslovnicama modnih magazina pisalo se o Pippinoj haljini, Pippinoj liniji, besprijekornoj guzi... Iako se radilo o kraljevskom vjenčanju u kojem je glavna zvijezda bila njezina starija sestra Kate, priča se zavrtjela oko Pippe.

No osim Pippe, u palači Windsor postoji još jedna seksi, ljepša i zanimljivija mlađa sestra. To je princeza Eugenie mlađa sestra princeze Beatrice.

'Definitivno nisam pristojna kao Beatrice. Na zabavama sam ja puno glasnija, a ona puno stidljivija', rekla je Eugenie, princeza koja je svojedobno plesala gola na livadi ispred škole.

Mlađe sestre kao da su više željne pažnje, razuzdanije pa čak i više seksi. Sindrom mlađe sestre koja i sama želi ugrabiti malo pažnje starije uspješnije sestre ima i Danni Minogue. Ona je, zahvaljujući upornosti i ambicioznosti, na kraju postala poznatije ime u Velikoj Britaniji nego njezina starija i svjetski poznatija sestra Kylie.

Mlađa i puno agresivnija sestra je i teniska zvijezda Serena Williams, koja je sestru pobijedila i na terenu.

Sličan slučaj rivalstva pokazale su i sestre Jagger, Georgia i starija Lizzie. Kako je Georgia zauzimala sve više medijskog prostora, tako je starija Lizzie odlučila fotografirati se za Playboy.

Ovim pitanjem pozabavio se i profesor Nigel Nicholson, čija se knjiga 'Family Wars' bavi konfliktima unutar obitelji.

'Postoji teorija da poredak rođenja utječe na nas. Starije dijete u obitelji tako je obično motivirano da ispuni očekivanja roditelja, odgovornije je i poslušnije. Onda dolazi mlađe dijete koje shvaća da se i ono mora zauzeti za sebe i osigurati svoj prostor', kaže Nicholson.

Sindrom mlađe sestre ustvari otkriva tko su nam uzori. Stariji braća i sestre upravo daju mogućnost da budete manje odgovorni, a više opušteni i zaigrani. Kad imate nekog iznad sebe, znate da će sve biti u redu, jer će starija sestra na kraju riješiti stvari. Mlađe sestre obično i jesu malo razuzdanije, malo divlje, malo na svoju ruku.