MODERNA BAJKA

Zavirite u nevjerojatni dom Yvesa Saint Laurenta

05.05.2011 u 07:06

Bionic
Reading

Legendarni modni dizajner Yves Saint Laurent koji je prije gotovo tri godine preminuo od posljedica raka mozga, za vrijeme života stanovao je u prekrasnom stanu u Parizu

U dvoetažnom stanu koji okružuje prekrasno i prostrano dvorište, jedan od najutjecajnijih modnih dizajnera 20. stoljeća, Yves Saint Laurent živio je od 1978. pa sve do 2008. godine. Cijeli stan odiše nevjerojatnom prostranošću, a komadi namještaja svedeni su na minimum.

Na prvoj etaži nalazi se kuhinja namijenjena profesionalnim kuharima, velika spavaća soba s pogledom na vrt te prostorije za osoblje. Na drugoj etaži nalazi se knjižnica, soba za slušanje glazbe, nekoliko spavaćih soba, blagovaonica koju krasi kamin te velika garderoba, nezaobilazna za jednog dizajnera. Jedan od upečatljivijih detalja gornje etaže zasigurno je ulaz popločen crnim mramorom te žutim svjetlom obasjan strop.

Cijeli prostor podređen je igri svjetlosti, a veliki prozori bez zavjesa dopuštaju spajanje interijera s prirodom, prvenstveno vrtom koji obiluje biljkama i zelenilom. Kako izgleda dom svjetski poznatog i priznatog dizajnera, pogledajte u fotogaleriji.