PREMIJERA U DK DUBRAVA

Ne propustite novu predstavu 'Mala djeca, veliki ljudi'

02.05.2011 u 14:37

Bionic
Reading

U Dječje kazalište Dubrava stiže prava poslastica – nova predstava 'Mala djeca, veliki ljudi', nastaloj prema motivima priče Lane Šarić 'Vremeplov'

Kako mala djeca postaju veliki ljudi, gledamo kroz povijesne događaje koje su predvodili mali revolucionari. Nitko nije rođen kao veliki čovjek, ali mala djeca mogu imati velike ideje koje vode korak bliže ispravnome svijetu.

Uz hrabrost kakvu ima mali Zvonimir, budući kralj, uz odlučnost kakvu ima mali Matija Gubec ili upornost malih Ivice i Janice, događaju se veliki prevrati u povijesti svijeta a oni, mali revolucionari, postaju veliki ljudi.

Predstava 'Mala djeca, veliki ljudi' prikazuje kako je deset malih junaka u svojem vremenu nosilo svoje revolucionarne ideje i na koji način su njima uspjeli promijeniti svijet nabolje. Kada se okrenemo u povijest, tamo možemo naći puno više od desetero male djece, a velikih ljudi. Umjesto da izbroje sve prošle, u predstavu su pozvani i sadašnji mali revolucionari.

Interakcijskom igrom s djecom iz publike tijekom predstave želi im se približiti ideja revolucionarnog duha te ih podsjetiti da svatko od nas može promijeniti svijet i svatko od nas može biti dio povijesti.

Predstavu 'Mala djeca, veliki ljudi' možete pogledati u Dječjem kazalištu Dubrava u u nedjelju, 8. svibnja, i u nedjelju, 15. svibnja, u 18 sati