Obitelj i dom SPOLNE RAZLIKE

Žene su neodlučnije od muškaraca, ali bolje analiziraju

  • Autor: tportal.hr
  • 19.4.2011 11:30:37
  • 19.4.2011 10:18:19

Najnovije znanstveno otkriće i nije toliko iznenađujuće - žene su neodlučnije od muškaraca, ali zato bolje analiziraju

Mnogi muškarci zasigurno su barem jednom doživjeli to da se njihova partnerica satima premišljala što će odjenuti za izlazak. Ništa čudno, s obzirom na to da su žene neodlučnije od muškaraca, a sada je to i znanstveno potvrđeno. No to ne mora nužno biti loše. Za razliku od muškaraca koji su skloni crno-bijelim prosudbama, žene prosuđuju otvorena uma te uočavaju i one sive zone.

U istraživanju je sudjelovalo 100 ispitanika koji su odgovarali na pitanja o 50 objekata, odnosno o tomu koliko neki objekti pristaju u određene kategorije. Ponuđeni odgovori bili su – djelomično pristaju, u potpunosti ili ne pristaju. Većina ispitanih žena odabrala je odgovor 'djelomično pristaju'.

Primjerice, na pitanje je li boja alat, većina žena odgovarala je - i je i nije. Muškarci su pak najradije birali jasne odgovore poput da ili ne. 'Ovo je još jedan pokazatelj razlike između muškaraca i žena. Pritom je važno naglasiti da se ne može reći da su žene u krivu ili da su muškarci u krivu. Oni samo imaju različite metode', pojasnio je dr. Zachary Estes sa sveučilišta Warwick.

Na osnovi takvih rezultata znanstvenici su donijeli zaključak da su muškarci bolji u profesijama koje zahtijevaju brzo donošenje odluka, a žene u onima koje zahtijevaju analitički pristup.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više