Obitelj i dom ISKUSTVO CARUJE

Stariji zaposlenici produktivniji su od mlađih

  • Autor: tportal.hr
  • 18.4.2011 11:25:10
  • 18.4.2011 10:09:46

Stariji zaposlenici produktivniji su od svojih mlađih kolega, tvrde znanstvenici

Jaz između starijih i mlađih zaposlenika određene tvrtke uvijek se osjeti pa je zanimljivo vidjeti rezultate najnovijeg istraživanja koje donosi neke nove činjenice. Naime, stariji zaposlenici možda jesu slabiji i sporiji od mlađih zaposlenika, ali znaju sjajno funkcionirati kao timski igrači te znaju preuzeti odgovornost kada stvari ne idu dobro.

'Stariji zaposlenici možda nešto više griješe, što ne treba čuditi jer imaju i više godina, ali rijetko će napraviti ozbiljne pogreške, i to ponajprije zbog svoga višegodišnjeg iskustva', naveli su znanstvenici u izvješću istraživanja.

U istraživanju su sudjelovali tvornički radnici u njemačkom Mercedes-Benzu. Zanimljivo je da su znanstvenici uočili kako su mlađi, ali visokoobrazovani radnici manje produktivni od onih koji imaju nižu stručnu spremu. Smatraju da je to zato što obrazovanim radnicima prije postane dosadno.

Ovo je dobra vijest za nešto starije radnike koje mnoge tvrtke žele što prije slati u mirovinu. Očito je da su takvi ljudi, kako pokazuje istraživanje, još kvalitetna radna snaga koja točno zna što radi. Osim toga, teško bilo što može nadmašiti iskustvo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više